Weg met virussen en bacteriën

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun gezondheid en als professional kan je daar gericht op inspelen. Waarom afficheer je de heilzame werking van bepaalde groenbloeiers niet? De familie van de zuiver groene planten fungeert als persoonlijke zuurstoffabriek én als luchtzuiveraar.

Gevaarlijk 

Advertising
 

De tochthond ligt voor de deur, sommigen stoken zich bibberend blauw en liefst plakken velen de ramen nog af tegen de buitenkou. Gevolg: in de herfst en de winter is ventilatie plots geen topic meer. Een familiefeest voor al die kleine virusjes en bacteriën! Niet enkel mensen met chronische last aan de luchtwegen, zoals allergieën of astma, zijn gebaat bij een zuivere woonomgeving. Ook wie niet aldoor tranend of snotterend door de huiskamer loopt, ademt zonder het te beseffen ongezonde stoffen in.

Van de muurverf tot de laminaten vloer, van de maatkast in MDF-plaat tot het kookeiland uit melamine. Een moderne woning ‘ademt’ chemische stoffen uit: formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia, verschillende soorten alcohol,… Zonder goede ventilatie en navenant luchtzuiveringssysteem stapelen deze vluchtige deeltjes zich op. Nefast voor de gezondheid.

Assortiment

Adviseer daarom zuiver groene planten. Net als andere kamerplanten kunnen zij zuurstof produceren. Daarbovenop kunnen zij ook nog eens de lucht zuiveren. Schadelijke stoffen worden opgenomen via de bladeren, opgeslagen in de wortels en finaal afgebroken. Fijnstof vermindert terwijl schimmels in de lucht worden bestreden. Ideaal voor woon-, werk- én slaapkamer. Een mini-Amazonewoud is heus niet van doen. Enkele planten volstaan.

Potgerbera filtert trichloorethyleen en benzeen. Krulvaren staat bekend als zuurstofleverancier en bindt de strijd aan met formaldehyde. De lepelplant (Spathiphyllum) en klimop zijn door de NASA op de lijst gezet van meest luchtzuiverende woonplanten. 

Verkoop- en presentatietips

  • De lepelplant (Spathiphyllum) heeft weinig licht nodig maar verdient regelmatig een goeie sproeibeurt. Laat deze onderhoudsvriendelijke kamerplant op een koele plek in de schaduw plaatsen. Mensen met honden, katten of kinderen moeten deze plant echter mijden wegens giftig.
  • De krulvaren (Nephrolepis) verdraagt geen direct zonlicht of tocht. Adviseer een schaduwrijke plaats. Omdat de wortels ruimte nodig hebben, raad je best een grotere bloempot aan die geen water doorlaat zodat hij voldoende vocht in de humusrijke potgrond kan ophouden. Zijn veren kunnen wel tot 100 cm groeien wat hem ideaal maakt voor hangpotten.
  • De klimop als hangplant, klimmer, designpartner, compleet kamerscherm. Met klimop haal je een veelzijdige woonplant met speciale luchtzuiverende eigenschappen in huis.
  • Potgerbera heeft veel zonlicht nodig maar kan ook buiten bij lichte vriestemperaturen overleven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: