Zomertijd, Gerberatijd!

Nu de dagen weer lengen en de natuur weer kleurt, is er alle aanleiding om het oog te richten op de gerbera.

De gerbera is een voorbode van de zomer. Een groot scala aan allerlei vrolijke kleuren in de basisvorm aller bloemen. Als een kind een bloem tekent, tekent het negen van de tien keer de vorm van de gerbera, de vorm van de zon. Vandaar ook de associatie met de zomer. De avonden worden langer, de natuur kleurt, het licht wordt intenser, kortom het wordt Zomertijd, Gerberatijd. Daarom staat de gerbera van week 14 t/m 18 op de Bloemenagenda.

De oorsprong van de gerbera zoals we die nu kennen ligt in Zuid-Afrika, Transvaal en de Kaapprovincie. Ook in Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië kwam de gerbera in de natuur voor. Deze bonte bloem werd ontdekt door de Leidse botanicus Gronovius, die de veelzijdige plant naar zijn collega, Traugott Gerber, vernoemde. De gerbera kent inmiddels ongeveer 500 varianten.

Beschikbaar in het uitgebreide kleurenpalet wat de natuur ons biedt, is de gerbera voor alle doeleinden te gebruiken. Als tafelstukje, in een drijfschaal, uitbundige boeketten. Kortom: te veel om op te noemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.