Creëer een indoor jungle met dit boek

“Een ruimte komt pas echt tot leven als je er planten in zet”, vertellen Lauren en Sophia in hun nieuwste boek ‘Indoor Jungle’. Met behulp van deze mooi gefotografeerde groengids maak je de hipste plantenjungles.

De populariteit van kamerplanten neemt alsmaar toe. We weten ondertussen dat veel mensen de natuur nodig hebben om zich goed te voelen. Zeker wie in de stad woont, verlangt naar een stukje groen vlakbij. Planten in huis en op onze werkplek vormen het perfecte tegengif tegen stress en onrust.

We houden van mooie bladvormen in vele tinten groen, van bladeren met gekartelde randen, van bladeren voorzien van excentrieke aders, van bonte stippen of artistieke gaten, van bladeren wiegend op elegante lange stengels of lange ranken die overmoedig hun klimtocht langs vensterbanken, rekjes en kasten aanvatten. Alleen al hun grote diversiteit is betoverend.

Maar planten zijn nog veel meer: ze bevorderen de productiviteit, ze kunnen de lucht ontgiften en aarden ons. De verzorging van planten en het volgen van hun groei, werkt therapeutisch. Hoe leuk is het om stekjes en babyplantjes na veel aandacht en liefde te zien groeien tot mooie, volwaardige planten.

De nieuwe lichting

In het boek ‘Indoor Jungle’ gaan de auteurs terug naar de belangrijkste informatie over de verzorging van planten. Aan bod komen enkele klassiekers – zoals onder meer de populaire gatenplant (Monstera deliciosa), de bonte ficus, koraalcactus, paradijsvogelbloem en begonia – die de basis van jouw eigen indoor jungle kunnen vormen. Naast het beschrijven van de klassiekers gaat het boek nog een stapje verder met een selectie planten ‘de nieuwe lichting’ genaamd. Deze bijzondere planten zijn iets moeilijker te vinden maar de voldoening is des te groter. Onder de nieuwe lichting vinden we de intussen zeer populaire Calathea, Philodendron en olifantsoor. 

Verder leren we hoe we groen stijlvol kunnen gebruiken om een ruimte te verfraaien en hoe we tewerk gaan om de perfecte hoeveelheid groen te kiezen, passend bij onze ruimte en onze manier van leven.

Neem een kijkje in het boek:

Binnenkijken

Heel inspirerend zijn de reportages van de bezoeken die de auteurs brachten aan de mooiste met planten aangeklede huizen, studio’s en publieke ruimtes over de hele wereld om te laten zien hoe creatieve eigenaars hun eigen perfecte indoor jungle hebben gecreëerd. Onder meer het verhaal van de Australische hortoloog Thomas Denning is inspirerend. In zijn huurappartement heeft hij in de loop der jaren een collectie van 150 planten verzameld. Hij omschrijft het zelf als gecontroleerde chaos. Op de rekken langs de muren van zijn appartement heeft hij zijn fraaie collectie keramiek en hangplanten uitgestald. De routine van planten water geven en verzorgen vindt hij rustgevend en meditatief, een soort ontsnapping aan het drukke stadsleven.

Het blijft niet bij het verfraaien van het interieur want ook balkons en patio’s ontsnappen niet aan deze aanstekelijke groenobsessie. Zo vormen deze plekken een verlengstuk van het interieur die binnen naadloos verbinden met buiten. Deze buitenruimtes bieden vaak perfecte groeiomstandigheden aan veel planten en vormen een aanvulling op jouw indoor jungle.  Het boek kan dan ook de start vormen van de opbouw van een heuse plantenverzameling en het creëren van jouw eigen plantenoase.

Over de auteurs

Lauren Camilleri en Sophia Kaplan zijn de ‘crazy plant ladies’ achter het Australische plantenbedrijf Leaf Supply. Hun boek ‘Indoor Jungle’ is hun tweede boek en een vervolg op het boek ‘Hippe huisplanten, een leidraad om planten blij te maken en te houden’.

Lauren is artdirector bij een tijdschrift en kamerplantenspecialist. Ze is ook de eigenaar van de online planten- en designwinkel Domus Botanica.

Sophia is planten- en bloemenspecialist in het naar haar genoemde bedrijf Sophia Kaplan Plants & Flowers. Daarnaast heeft ze ook een blog ‘The Secret Garden’.

Het boek ‘Indoor Jungle’ is verkrijgbaar in de FLEUR SHOP voor €34,99 

>> Koop het boek « Indoor Jungle » nu

Indoor Jungle ⎪Lauren Camilleri & Sophie Kaplan⎪256 p.⎪ Fontaine Uitgevers


Foto’s: ©Fontaine

Tekst: Ingrid Allaerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.