Zo ziet de ideale winkel eruit

Lijkt jouw bloemenwinkel op een snoepwinkel waar je zin hebt om alles te kopen? Zuurstokroze aankleding, bokalen vol verrukkelijk moois en veel candy lekkers? Meet the Flower Store! Wandel mee door deze pop-up conceptwinkel en laat je inspireren!

Advertising
 

Candy shop or flower store?

Fleur Magazine wist niet waar eerst kijken, dus maakten we maar een video zodat je vooral niks moet missen! Het idee komt van Rudi Tuinman en Pascal Koeleman, beide ‘floral marketeers’ bij 2Dezign. Samen illustreren zij hoe je cross-selling onder de knie krijgt: een verkooptechniek waarbij een klant meer gaat kopen dan hij oorspronkelijk van plan was, door bijbehorende accessoires aan te prijzen.

“De Flower Shop reflecteert onze ideale bloemenwinkel. Betoverend, een sprookjeswereld in het zachtroze met vooral lisianthus en rozen, die vooral de jeugd zal aanspreken. Het lijkt een echte snoepwinkel, zo zoet. Je wordt door deze winkel echt aangetrokken. Hier moet je naar binnen. Bloemen zijn verpakt in hartvormen. Boeketten met grote linten schitteren in grote vazen op een dienblad. Kant-en-klare concepten, klaar om weg te geven.”

“Het idee dat je alleen bloemen verkoopt, is hier duidelijk veranderd in het verkopen van toegevoegde waardes. Op deze manier verkoop je naast de bloemen ook de vaas en het dienblad. Je verkoopt gemak, emotie. En natuurlijk levert dit in de boeken ook veel meer op.”

“Het idee is niet nieuw, wij hebben het gezien in Amerika. Daar werd een consumentvriendelijke cross-selling gedemonstreerd in een tuincentrum waar kleding verkocht werd en planten gecombineerd werden met home decoratie. Op deze manier zou zowel een kleine bloemenwinkel als een doe-het-zelf zaak als pop-up in een meubelzaak kunnen staan.”

>> 2dezign.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.