Zet in op studenten met…planten!

De social media luiden al ontegensprekelijk het begin van de blokperiode voor de hogeschool-en universiteitsstudenten aan. Menig quote over (al dan niet falende) studeren verschijnen op onze overzichten. Floor, de online campagne van VLAM, wil jongeren aanmoedigen zich te omringen met bloemen en planten en hen zo stimuleren om de examens van het eerste semester tot een goed einde te brengen.

Studenten energie geven
Dat planten sfeerbrengers in huis zijn, dat is bekend. Elke ruimte is zichtbaar gebaat met de kleurrijke en luchtzuiverende eigenschappen van een plant. Maar planten doen nog meer. Zicht op groen geeft mensen namelijk positieve prikkels: prikkels die leiden naar meer welbevinden en positieve energie. Deze positieve energie heeft een positieve invloed op de concentratie, de creativiteit en de productiviteit. Niet voor niets zet VLAM bloemen en planten in de schijnwerpers in de aanloop van de examenperiode. VLAM brengt dat in beeld met onder andere gifjes via de Facebook– en Instagrampagina van Floor.

Trendalert: planten van sfeerbrengers naar energiegevers
Dat groen voor energie zorgt, weten ook trendwatchers, die de groentrends voor de toekomst voorspiegelen in de Lage Landen. Deze groentrends zijn het resultaat van een samenwerking tussen Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, Bloemenbureau Holland, iBulb en VLAM. De trendwatchers noteren een verschuiving van planten als sfeerbrengers naar energiegevers. Ze linken dit aan een algemene sfeer van optimisme en geloof in technologische vooruitgang. Beide weerspiegelen zich in de inzet van groen in het interieur. Het resultaat is een omgeving die frisheid en vitaliteit uitstraalt. Dat brengt niet alleen sfeer en ontspanning maar net zo goed actie. Ze omschrijven deze groentrend als “energise”.

Welke planten maken het verschil?
Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Studenten zijn vooral gebaat bij makkelijk te onderhouden planten. De trendwatchers suggereren volgende planten in de trendstijl “energise”: Zamioculcas, Sanseveria, Philondreon, Haworthia, tulp, sneeuwbes, Heliconia, Dahlia, Calla en Anjer.

Hoe past de florist in dit plaatje?
De blokperiode is voor jou de uitgelezen kans om groen in de kijker te zetten. Maak mooie foto’s met groen en deel ze via je social media. Of je kan het jezelf ook gemakkelijker maken en haal je inspiratie op de pagina’s van Floor en VLAM. Ook in je winkel kan je op de trend inspelen: creëer een fris display met een verwijzing naar groen als ultieme energiebooster. Zo zal moederlief sneller geneigd zijn om naast haar boeketje ook een potje groen voor haar ijverige student(e) mee te nemen.

>>> vlam.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.