5 XL rustbrengers | Bananenplant, Calathea, Monstera, Olifantsoor & Ficus

Een winkel moet tegenwoordig een belevingsplek zijn. Wat dacht je van een jungle met kingsize planten? Perfect om mensen in zenmodus te brengen.

Advertising
 

De kleur groen brengt onze energie in evenwicht, helpt onze gevoeligheid en empathie te vergroten en brengt het zenuwstelsel tot rust. Deze XL-woonplanten hebben stuk voor stuk grote, groene bladeren en dus een dito kalmerend effect.

 

1. Monstera
De Trendy Wendy van de jaren 70, Monstera, maakt met haar grote bladeren een triomfantelijke comeback. Te begrijpen: ze is mooi, machtig en makkelijk. Het enige lastige is die grote Monstera nog even binnen zien te krijgen.

Monstera – © mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ficus Lyrata

Nog zo’n plant die de laatste tijd hoge ogen gooit, met zijn weelderige groene en prachtig gevormde bladeren: Ficus Lyrata. Een exotisch statement dat je al snel het idee geeft dat je ergens in een regenwoud zit, in plaats van op je werkplek. In de vrije natuur kan deze Ficus wel vijftien meter hoog worden, maar gelukkig kun je de groei thuis heel gemakkelijk in toom houden.

Ficus Lyrata – © mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Olifantsoor (Alocasia Colocasia)

Deze superster uit het oerwoud met zijn indrukwekkend grote bladeren is een must voor wie een rustig plekje zoekt. Om naast te zitten, te mediteren of yoga te doen, want de grote bladeren maken de lucht lekker zuiver. Ze geven zo’n grote dosis groen dat er vanzelf kalmte neerdaalt waar deze planten staan.

Olifantsoor – © mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Calathea

Een beauty waar we met bewondering naar kijken en niet alleen omdat de bladeren zoveel verschillende kleuren en decoratieve patronen showen. Het opmerkelijke van de bladeren is dat ze open- en dichtgaan wanneer het dag of nacht wordt. Veel licht hebben ze niet nodig, vandaar dat ze ook uitstekend gedijen in een wat schemerig hoekje.

Calathea – © mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Musa (bananenplant)

Met de tropische Musa houden we de dolgedraaide buitenwereld op veilige afstand. Met zijn langwerpige bladeren die er zo relaxed bij hangen, wordt het met deze plant in de buurt al gauw heel gezellig, helemaal met een kop thee en een goed boek erbij.

Musa (Bananenplant) – © mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.