Winterbloeiers: jasmijn, primula, asbloem

Zuchten jouw klanten wel eens over voorjaarsmoeheid? Met uitbundige bloemen komen ze vrolijker de laatste wintermaanden door.

Stel eens bloemen voor die lak hebben aan de seizoenen en nu al eigenwijs bloeien. De botanische beauty’s primula, asbloem en jasmijn kunnen allemaal goed tegen het wat droge binnenklimaat en zijn gemakkelijk in de omgang: als je af en toe een rondje geeft, blijven ze groeien en bloeien.

Advertising
 

Variëteiten

  • Jasmijn is een sierlijk struikje met donkergroen blad en stralende stervormige witte bloemen die heerlijk ruiken. De lange ranken houden van wikkelen, klimmen en slingeren.
  • Primula biedt vrolijke bloemen in rood, roze, wit, paars, lila en blauw die binnen alles opvrolijken als het buiten nog guur is.
  • Asbloem dankt haar naam aan de groene blaadjes die aan de onderkant donzig grijs zijn. Dat groen met asgrijs laat de prachtige bloemen in wit, blauw, lila, paars, roze, rood én tweekleurig extra mooi uitkomen.

Vertel je klanten…

  • dat je met jasmijn puurheid en kracht in huis haalt. Volgens universitaironderzoek werkt jasmijn kalmerend en rustgevend: een ideale slaapkamerplant. Jasmijn is bovendien een (sub)tropische plant die met voldoende vocht en warmte goed gedijt in een huisklimaat.
  • Primula is afgeleid van primus (eerste) omdat het een van de eerste bloeiers van het jaar is. Deze winterbloeier staat bijgevolg voor een nieuw begin, groei en hoop. Wilde primula’s komen vaak voor in de bergen van het noordelijk halfrond. Er groeien zo’n vijftien soorten in de Europese Alpen.
  • De asbloem heet officieel Senecio cruentus en dankt haar betekenis aan haar volle, ronde bloemenkruim die staat voor bescherming. Asbloem is komen overwaaien vanuit de Canarische Eilanden.

 

Verkooptips

  • Winterbloeiers hebben graag licht, maar geen volle zon.
  • De kluit mag licht vochtig zijn, voorkom wateroverlast.
  • Eens in de twee weken plantenvoeding geven, bezorgt winterbloeiers voldoende groei- en bloeikracht.

Bloemschiktips

Hoewel de winterbloeiers jasmijn, primula en asbloem in vorm nogal verschillen, kun je ze mooi samen stylen. Bijvoorbeeld allemaal in wit, in primaire kleuren of pasteltinten. Voor een leuke thuiskomst gaat er dan weer niets boven een rijtje primula’s in knalkleuren. Hou je meer van een ingetogen sfeer, dan gaan de lichte bloemen en het grijze blad van de asbloem prachtig samen met jasmijn.

 

>>> www.mooiwatplantendoen.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: