Winter Moments with Flowers 2014 in Brugge

Het romantische Brugge was ook dit jaar weer het decor van Winter Moments with Flowers, het bloemenevenement bij uitstek. Het Oud Sint-Janshospitaal werd opnieuw aangekleed met  tienduizenden bloemen en baadde tien dagen lang in een feeërieke kerstsfeer. Heel wat topfloristen en aanstormende talenten toonden hun kundigheid met ruimtevullende decoraties en feeërieke creaties.

Uit naam van de organisatie van Winter Moments with Flowers bedanken we graag alle deelnemende floristen en sponsors.

Frederiek Van Pamel ontwierp een reusachtige tafeldecoratie met 10.000 rode, oranje, gele, roze en paarse rozen. De veelal ronde vormen zorgen voor een gemoedelijke sfeer aan tafel. Deze creatie kwam tot stand met ondersteuning van G-Fresh (geen sponsoring).

Ook Dave Van Reeth creëerde en prachtige tafeldecoratie. Hij maakte gebruik van Lisianthus (Eustoma) van Montana

Gregor Lersch, grootmeester in kerstdecoraties nam acht grote creaties en 8 manden met Nerine onder zijn vleugels. Zijn werken werden mede mogelijk gemaakt door G-Fresh. De Nerine werden gesponsord door volgende Nerinekwekers:

 • Wubbe (rode lydia)
 • R. de Wit  (witte Biancaneve)
 • B. van Keulen (Lady cerise)
 • Agro Fleur Select (witte Like a Virgin en roze Undulata)
 • Vanda door Anco

Nadine Van Acker vlocht een kleurrijke kerstboom in een veld van Poinsettia (Euphorbia pulcherrima).  Deze creatie werd gesponsord door de Vlam (Groen van bij ons) dat ook het project met  Amaryllis (Hippeastrum)van Natallia Sakalova, de creatie met Azalea (Rhododendron simsii hyb.) van Olivier Petillion en het buitenproject met Helleborus (Het Wilgenbroek) van Robin Van Nuffelen ondersteunde.

In zaal Strauss genoot de bezoeker van een combinatie van schilder- en bloemenkunst. de Tuinbouwschool van Melle speelde met haar tafeldecoraties met Anthurium (Anthurium Middendorp) in op het werk van Andy Warhol.

Anke Catrysse en Hilde Demol verzorgden enkele zeer mooie tafeldecoraties met volgende bloemen:

 • Phalaenopsis van Walter Grootscholten
 • Gloriosa, Jatropha, Clematis, Eryngium … van Marginpar
 • Vanda van Anco
 • Chrysanten van Zentoo
 • Myrna+ rozen van Fransen Roses
 • Meijer Roses: witte Avalanche
 • Cascade met Cascade Cymbidium van LZ orchidee

In de Ambassadeurszaal liepen de bezoekers onder een grote lelieboog door Frank Timmerman, gemaakt met 1000 lelies gesponsord door Kwekerij Yourlily.
Rita Van Gansbeke werkte met Eucharis van Jovaplant.

Bij de inkom stelde Sébastien Dossin een project met Nobilis (Abies procera) en Anthurium gesponsord door Anthurium Middendorp tentoon.  De bloemstukken werden in potten van Walfilii geplaatst.

Annemarije Hendriks en Stijn Simaeys werkten met Phalaenopsis van So Natural. Stijn Simaeys ontwierp daarnaast ook rode stoeltjes gevuld met planten van Greenhouse (Brugge) op het binnenterras.

De internationale floristen van Imprévu Floral maakten creaties uit Anthurium van Anthurium Middendorp, Vanda van Anco en witte Avalanche rozen van Meijer Roses.

Naast deze vele nationale en internationale floristen willen we graag alle medewerkers van Fleur Creatief bedanken voor hun mooie creaties. Dank aan alle vrijwilligers voor hun gedrevenheid.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.