Welkom in de hemel

“Ik wil de mensen het gevoel geven dat ze even in de hemel zijn.” Met die torenhoge ambitie begon Els Vuylsteke aan haar schitterende project: een bloemrijke voorstelling van het bovenaards paradijs.

Flashback naar Winter Moments with Flowers. Verwondering, verrassing en verbijstering maken zich meester van de talrijke bezoekers als ze het feeërieke kunstwerk van Els Vuylsteke zien. Ze houden halt, worden aangetrokken, willen naar binnen gaan.

Advertising
 

Rozen, helleborus en fresia

Onder een sfeervol verlichte boog met ijzige bloemen zoals witte rozen en helleborus treden ze binnen tot ‘Het Heiligdom’, terwijl in de verte twee engelen fonkelen.

Je hebt zin om het witte sneeuwtapijt met jouw voetstappen te bedrukken, maar wordt opgehouden door het gefonkel van de blikkerende sterren boven je hoofd en door het parelende water in de glazen bolletjes, die elk een fresia bevruchten.

Michelin-sterren

“Die sterren had ik al eens moeten maken voor een groot feest en ik vond het doodzonde dat ik ze niet meer kon gebruiken. Tot ik hoorde dat Winter Moments in het teken stond van Kerstmis en van Jules Verne.” De Franse toekomstvoorspeller schreef ooit het boek ‘From the Earth to the Moon’. “Dat deed mij denken aan de bekende uitdrukking ’I love you to the moon and back’. Door de mensen dit pad te laten afleggen, geef ik hen de kans om hetzelfde te zeggen.”

Bedenkster Els Vuylsteke had bij het harde labeur ook iemand speciaal in gedachten. “Mijn zoon heeft zopas zijn tweede Michelin-ster behaald als chef van restaurant Boury in Roeselare. Deze sterrenconstructie heb ik dan ook voor hem gemaakt. Uit erkentelijkheid voor zijn hard labeur.”

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: