Weg met Blue Monday, hallo Bloomonday!

Laten we deze zondagavond met een positieve noot eindigen: morgen is het de meest depressieve dag van het jaar, beter bekend onder de naam ‘Blue Monday’. Om de zwaarmoedigheid te trotseren, komt Mooiwatbloemendoen.nl met een bosje illustere blauwe tulpen op de proppen. “Maar wacht eens even”, horen wij u al denken. “Blauwe tulpen?! Die bestaan toch helemaal niet?”


Blue Monday
De derde maandag van januari: uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar. Het is de ongelukkige combinatie van lege feestdagportefeuilles, extra kilo’s op de weegschaal, niet behaalde voornemens en wintertenen. Positief benaderd kan het vanaf nu alleen nog maar beter worden. Beloofd! Maar hoe komen we deze dag door? Een tipje van de blauwe sluier: een overdosis tegendraadsheid en een verse bos bloemen.

Blauw om blauw
Geef het beestje een Hallmark-naam en je hebt een nieuwe feest- (of baal)dag om over te berichten. Zo’n collectieve depressieve dag is natuurlijk hartstikke nep, maar dat is de dag van de chocolade ook en dat wil je óók niet missen. Zwelg in zelfmedelijden en fleur je klanten op met een bos blauwe tulpen. Oog om oog, blauw om blauw.

Zoekspelletje
Is het je wel eens opgevallen? In de natuur komt de kleur blauw een stuk minder vaak voor dan bijvoorbeeld groen, rood of geel. Wellicht dat we daarom vaak op zoek zijn naar blauwe verschijningen in flora en fauna. Schaarste intrigeert, nietwaar? Neem de tijd en kijk met andere ogen. Door je wimpers lijkt lila ook wel een beetje blauw. En met wat inlevingsvermogen is grijs met het juiste licht opeens een ijzig kleurtje. Opeens zie je blauw overal om je heen. In hortensia’s, distels, echeveria’s en ooievaarsbek. En opeens straalde Blue Monday als nooit tevoren. 

Advertising
 

Marketingtips
Als bloemist kan je hier op inspelen door je sociale media. Doe bijvoorbeeld morgen Instagram ontploffen met je vrolijkste boeketten in het gezelschap van #bloomonday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.