Waterdrinker is specialist in bijzondere planten en bloemen

Van de mooiste en meest onderscheidende versproducten tot alles wat je nodig hebt om bloemen en planten goed te verkopen. Waterdrinker doet er alles aan haar klanten mee te laten profiteren van haar unieke kracht: het breedste en diepste assortiment van Europa, waaronder noviteiten, bijzondere en exclusieve producten.

Novelty & Specialty

Advertising
 

Een van de redenen waarom Waterdrinker een grote aantrekkingskracht heeft op vakspecialisten uit heel Europa is omdat er geen andere groothandel is waar zoveel bijzondere planten én bloemen te vinden zijn. Op een speciaal Novelty & Specialty plein in het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) worden jaarrond de laatste marktintroducties gepresenteerd.

Dé trendsetters van 2021? Dat blijven toch nog wel de groene planten met bijzondere bladtekening, structuur of details en op bloeiend vlak tropische schonen als de Phalaenopsis en Bromelia met bijzondere (grote) bloemvormen, bonte of mozaïek vorm en grote potmaten. Ook miniplantjes of het zelf opstekken van planten blijft in trek, net als easy care planten. In de bloemen is een opmars van de (snij)tuinroos te zien in klassieke vormen en natuurlijke tinten als licht bruin, grijs en crème.

Future Plants

Twee keer per jaar worden in het GTC de Future Plants gepresenteerd. Future Plants, zijn dat mysterieuze pratende planten die niet zouden misstaan in een nieuwe Stars Wars film? Dat niet (alhoewel ze wereldwijde bekendheid zeker verdienen)! Maar wel zeer bijzondere planten die (nog) nergens te koop zijn en het volgende jaar terug te vinden zijn als Novelty & Specialty in het unieke Waterdrinker assortiment.

Ed Mol toont de Mangave

Planthunters

Ed Mol (product & development) en Fons Bon (inkoper groen) zijn als planthunter jaarrond op zoek naar dé planten van de toekomst, die (uiteindelijk) in het GTC Days getoond en hopelijk verkocht kunnen worden. Op zoek naar bijzondere planten, zo gezegd, zo gedaan, zou je denken. Maar niets is minder waar. Nieuwe planten of soorten worden niet zomaar gevonden, hier gaat vaak jaren werk aan vooraf. Samen met breeders, vermeerderaars en kwekers gaan de Waterdrinker planthunters op zoek naar mogelijke Future Plants. Jaarlijks bezoeken zij kwekerijen, markten, beurzen en Flowertrials om te kijken naar planten met potentie.

Fons Bon toont de Future Plants

Zodra een nieuwe plant wordt gescout, start een langdurig traject om de plant te vermeerderen zodat er uiteindelijk voldoende aanbod kan worden gekweekt om de verkoop in te gaan. Het hele traject, van ontdekking tot verkoop, verschilt uiteindelijk per plant maar neemt vaak veel tijd in beslag, soms wel 5 tot 8 jaar!

Future Plants

GTC Days 2021

Ook benieuwd naar het assortiment én de planten van de toekomst? Bezoek Waterdrinker dan zeker tijdens de GTC Days:

  • 7-9 maart 2021
  • 5-7 september 2021
  • 31 oktober – 3 november 2021 (indien Royal FloraHolland Trade Fair weer plaatsvindt tot 5 november 2021)

Bezoekadres Waterdrinker Aalsmeer:

Sierteeltstraat 129, 1431 GM Aalsmeer, Royal FloraHolland terrein

Openingstijden Green Trade Center:

  • Maandag 05:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 05:00 – 13:00 uur
  • Woensdag 05:00 – 13:00 uur
  • Donderdag 05:00 – 13:00 uur
  • Vrijdag 05:00 – 13:00 uur
  • Zaterdag 05:00 – 08:00 uur
  • Zondag 05:00 – 12:00 uur

Online winkelen

Inkopen kan in het Green Trade Center maar ook heel gemakkelijk via de webshop, waar het volledige assortiment te koop is. Planten en bloemen worden gecombineerd naar u vervoerd en tot in de winkel geleverd. De bloemen die u online bestelt, worden zo kort mogelijk voor het moment van afsturen bij de kweker gesneden. Verser kan dus niet! Neem eens een kijkje op www.waterdrinker.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.