Voorjaarsbollen : test je kennis !

Vier de lente met voorjaarsbollen! Pure groeikracht is het wat uit zo’n bolletje komt. Maar weet jij ook alles om je klanten te adviseren ?

Advertising

1. TULP-OP-POT

De populaire tulp is als snijbloem bijzonder geliefd, maar wist je dat ze ook bijzonder fraai in groep presenteert in een pot ?

VARIËTEITEN
Er zijn speciale botanische soorten die kort en klein blijven naast de kleurige klassiekers, al of niet met veel franje. De pottulp kan een- of meerkleurig zijn, gevlamd of gestreept. Wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen.

VERTEL JE KLANTEN…
• dat Ottomaanse sultans vroeger een tulp op hun tulband droegen. Het woord tulp (Tulipa) komt dan ook van het Perzische woord ‘doelband’ wat tulband betekent.
• dat afgesneden tulpen zelfs blijven groeien in steekschuim, een handig weetje voor bloemschikliefhebbers.
• dat rode tulpen symbool staan voor liefde, roze voor vriendschap, witte voor vergiffenis en dat gele perfect zijn om iemand op te peppen.

 

2. HYACINT

Hyacinten verspreiden de geur van de lente. Het heerlijke parfum kan wel verminderen als de hyacint langdurig in de koelte staat. Haar prachtig krullende
blaadjes staan in stervorm op de bijna onzichtbare stengels. Heb je gevoelige handen ? Was ze na aanraking want de vettige blaadjes van de hyacint durven soms te irriteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: