Voorjaarsbloemen staan in maart in de kijker

Je zou het niet zeggen, maar de lente staat wel degelijk voor de deur. Over minder dan een maand kunnen we de winter weer enkele maanden de laan uitsturen en het seizoen van de renaissance stevig omarmen. Dat doet Mooiwatbloemendoen.nl met niet één, maar drie voorjaarsbloemen op de Bloemenagenda: ranonkel, hyacint en narcis. Laat je klanten kennismaken met lentebloeiers. 

De herkomst van ranonkel, hyacint en narcis
Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk ook in Europa, waar zij haar officiële naam kreeg: Ranunculus. De hyacint kwam rond 1560 vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa. De narcis daarentegen, is een inheemse bloeier. Die groeit van nature in weilanden, bossen en op rotsige plekken in West-Europa.

Symboliek van voorjaarsbloemen
De voorjaarsbloemen ranonkel, hyacint en narcis barsten van de symboliek. Van trots en ijdelheid tot charme en liefde: de mogelijkheden om iemand te verrassen zijn eindeloos.

Advertising

Kleuren en vormen 
De ranonkel is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. De hyacint verschijnt in het wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerdere kleuren per bloem. Knalgeel is natuurlijk de bekendste kleur van de narcis, maar je hebt ook prachtige combinaties met wit of zalmroze. En wist je dat de narcis verschillende verschijningsvormen heeft? Met blad, zonder blad, met grote trompetten en kleinere, sterk geurend en niet geurend.

Boeketrecept met voorjaarsbloemen
Om het echte lentegevoel in de vaas te krijgen, is het gebruik van kleuren als oranje, blauw, paars en wit aan te bevelen. Met zoveel kleurbekenning heeft de vaas niet veel meer nodig. Een hoog, cilindervormig exemplaar is eigentijds, geeft de spotlight aan de bloemen en biedt genoeg ruimte aan de grote hoeveelheid stelen. Dit heb je nodig: ranonkel, hyacint, narcis, fritillaria, briza (trilgras), blad van de varen en freesia.

Verzorging

 Met deze verzorgingstips genieten consumenten nog langer van hun voorjaarsbloemen:
 • Kies een schone vaas en vul deze met schoon water.
 • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
 • Snij de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
 • Zet de bloemen op een koele, niet-zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.
 • Vervang het water eens in de drie dagen om zo lang mogelijk van je boeket te kunnen genieten.

Info – Mooiwatbloemendoen.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: