Het viooltje: kleur in je herfstboeket

Nu de natuur om ons heen weer wat kaler wordt, laat het viooltje zich juist zien. Gelukkig! Nog wat kleur in je boeket. Daarom bombarderen we de viool tot tuinplant van de maand oktober.

De naam Viola verwijst naar de kleur waarin dit plantje het meeste voorkomt: violet. In volle grond, bakken of potten op het balkon of het terras, de viool bloeit overal maandenlang. In de winter bij flinke kou even iets minder, maar in het voorjaar gaat hij weer vrolijk door. Veredelaars en kwekers hebben de mooiste variëteiten gemaakt met gele, witte, roze, blauwe, oranje en rode kleuren.

Violen met ogen, vlekken of gezichtjes maken het contrast in de bloem soms nog groter. Er zijn grootbloemige en kleinbloemige violen en tegenwoordig zien we ook meer dubbelbloemige variëteiten. Er zijn zelfs hangviolen die prachtig staan in een schaal of aan de muur in een zak. Mooie namen als Hollandse, Aalsmeerse of Zwitserse reuzen zijn alom bekend bij de grootbloemige violen en bij de kleinbloemige is de Viola cornuta erg populair.

>>> mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: