Sprankelend vintage bruidsfeest dankzij Max Hurtaud

De Frans-Belgische meesterbloemist Max Hurtaud doet ons dromen van een prachtig huwelijksfeest. Voor zijn thema ‘Vintage Natural’ gebruikt hij enkel lisianthus en combineert hij krachtig wit met zilvergrijs en karamel.

‘Vintage Natural’ is een interessant thema. Met gedroogde grassen in natuurlijke tinten kun je de lisianthus in deze trendkleuren eindeloos combineren. Dit samenspel van natuurlijke vintage tinten werkt perfect. Maar ook zijn het sterke bloemen en maken de verschillende witte variëteiten het onderscheid. Zoveel mag blijken uit de prachtige fotoshoot van 2Dezign in samenwerking met Max Hurtaud.

Je doet de bloem echt te kort door ze samen te binden. Lisianthus vraagt erom al je vaardigheden in te zetten en er iets spectaculairs mee te creëren. Het is een heel veelzijdig product, want met veel takken kun je echt grote arrangementen maken, maar evengoed een verfijnde bloemenkroon. Naast een oogstrelende backdrop in het bos en tentdecoratie heb ik ook zes handboeketten gemaakt van verschillende grootte en met een natuurlijke uitstraling.

Tradities voor bruidsboeketten verschillen wereldwijd. Ieder land heeft zijn eigen cultuur. In Amerika zie je vooral grote boeketten, terwijl in België de kleinere frameboeketten worden gewaardeerd. In Japan gaan ze voor puur met soms slechts één bloem en in India dragen de bruiden boeketten als een juwelentasje.

Steeds vaker zie je dat grote huwelijksfeesten met alles erop en eraan die vanuit India en Amerika zijn overgewaaid de Europese tradities verdringen. Het decoreren van een feesttent op de fotoshootlocatie past helemaal bij dit beeld. Door hiervoor dezelfde stijl aan te houden als het bruidsboeket en zowel de tafeldecoraties als de tent een feestelijke sfeer te geven voegt dit later nog iets extra’s toe aan het fotoboek. Het vinden van de juiste mix van bloemen en natuurlijke materialen en deze in balans te brengen met alle elementen is belangrijk.

Huwelijksthema’s zijn heel persoonlijk. Het is daarom belangrijk dat bloemisten hun vaardigheden en creativiteit blijven laten zien.

Wie is Max Hurtaud ?

Max Hurtaud is een Franse meesterbloemist die gevestigd is in Brussel. Zijn liefde voor bloemen en planten dateert uit zijn jeugd. Dit maakte een studie aan de bloemsierkunstschool onvermijdelijk en met een stage in Engeland werden zijn eerste internationale florale stappen gezet. Inmiddels reikt zijn flowerpower over de hele wereld, van Bolivia tot Wit-Rusland en van de VS tot Japan. Meesterbloemist zijn vertaalt Max in verschillende vaardigheden, zoals lesgeven, demonstreren, bloemenevenementen maken en bloemententoonstellingen. Maar het belangrijkste is creëren. Iets unieks en moois maken voor iedereen. Daarnaast speelt Max saxofoon, want ritme geeft hem nog meer inspiratie wat zich uit in pure magie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.