Vier Moederdag met een uitbundig veldboeket

Moeders verdienen het mooiste van Moeder Natuur: een stralende bos lelies. 

Van het veld
De sfeer van een bloemenveld maakt iedereen vrolijk. Met uitbundige bloemen zoals lelies heb je dat vrolijke van-het-veld-gevoel snel te pakken. Kies lelies in een sprekende kleur (of verschillende kleuren) voor een overweldigend en tegelijkertijd natuurlijk effect. Voor een weelderig veldboeket – waarmee je echt binnenkomt – kies je lelies met lange stelen. Nu maar hopen dat je op Moederdag ook nog even buiten kan zitten. Geniet ervan!

Advertising
 

Klein maar fijn
Hoe lief is het als een kind met een boeketje binnen komt stappen voor mama of oma? Enkele korte lelies met een lint eromheen zijn al een prachtig cadeau. Opteer eventueel voor stuifmeelloze lelies of geef je klant de tip om wat haarlak over de meeldraden heen te spuiten.

Stylingideeën
Met lelies kun je alle kanten op: een weelderig boeket in een vaas is altijd mooi, maar voor de variatie kun je de bloemen ook kort afsnijden en naast elkaar in een schaal met een laagje water leggen. Met een bonte kleurenmix heb je een echte eyecatcher in huis.

Tips voor de consument
Als je een prachtige bos lelies hebt verkocht, wil je dat je klant er zo lang mogelijk van kan genieten. Geef ze dan de volgende verzorgingstips mee: snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af en verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan). Maak de vaas goed schoon en vul deze met schoon water. De lelies zullen stralen!

 

Bron – iBulb.org 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: