[VIDEO] Consument ergert zich blauw aan onkundig winkelpersoneel

Driekwart van de Nederlandse consumenten geeft aan meer van producten te weten dan het winkelpersoneel. Dat is voor hen een grote ergernis volgens het AD

Allround
Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Manhattan Associates onder ruim 2.000 Nederlanders. “De klant die moeite heeft gedaan om naar een winkel te komen, verwacht meer informatie dan hij zelf al op internet vindt,” zegt directeur Pieter van den Broecke van het adviesbureau. “Het is daarom belangrijker dan ooit dat de winkelmedewerker over voldoende kennis beschikt. Dat blijkt echter een pijnpunt te zijn bij de huidige winkelervaring van consumenten.”

Advertising
 

Crisis
Wat is de oorzaak van die hiaat in de kennis van de winkelmedewerkers? “Onder druk van de economische crisis hebben winkels afgelopen jaren flink bezuinigd op de kwantiteit én kwaliteit van hun medewerkers”, verklaart Jos Voss, retailspecialist bij de Rabobank. “Medewerkers werden vooral als wandelende kostenpost gezien.”

Praktisch
Uit het onderzoek blijkt dat mensen vooral uit praktische redenen fysieke winkels verkiezen boven webshops. Het feit dat ze een product meteen in handen hebben en het kunnen uitproberen, is daarbij doorslaggevend. De gezelligheid van een dagje shoppen in de winkelstraat volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: