Veronica een bijzondere zomerbloeier

Veronica speelt een belangrijke rol in zomerse kleurencombinaties

Herkomst
De Nederlandse naam Ereprijs wordt vooral gebruikt voor de houtige soorten die het geslacht kent. De naam komt van eren of prijzen en zou heksen en bliksem op afstand houden.

Ook werd de Veronica gebruikt als geneesmiddel tegen longklachten. De vaste plant die wij in de bloementeelt gebruiken, heeft zijn naam te danken aan de heilige Veronica die het lijden van Christus verlichtte en ook het gezicht van Jezus bette en zo een afdruk op een doek maakte, om hem een ‘vere unica’, een waardig einde te geven. Genoeg te vertellen bij de toonbank dus!

Teelt
De door ons geteelde Veronica is een vaste plant. In Nederland wordt een breed assortiment Veronica geteeld. De Nederlandse teler probeert op deze manier een extra invulling te geven aan de Veronica als seizoenproduct. De meeste variëteiten bloeien in de periode juli – augustus. Tevens vinden de Nederlandse telers het belangrijk dat er Veronica’s beschikbaar blijven voor mensen die liever een lokaal Europees product willen kopen. Op deze manier blijft de Hollandse Veronica een waardevolle aanvulling op de Veronica uit de importlanden.

In de vaas
De Veronica laat zich mooi combineren met andere zomerbloeiers tot een prachtig zomers boeket.

 

 www.summerflowers.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.