Verliefd op Valentijn

Bloemen en Valentijn, een perfecte combinatie. Dat dacht ook Fred Verhaeghe, samen met Joris Naessens leerkrachten van de afdeling groendecoratie en bloemsierkunst van de Provinciale tuinbouwschool van Kortrijk. Zij vroegen hun leerlingen een Valentijnscreatie te maken.

In het vijfde en zesde jaar groendecoratie en het zevende jaar bloemschikken van de school zitten samen tweeëntwintig leerlingen. “We zijn fier dat we aan zoveel jonge gasten de basisvorming en creativiteit van het bloemschikken kunnen bijbrengen”, zegt leerkracht Fred. “Straks in juni 2015 zullen 11 jonge floristen afstuderen  in onze school, dat is toch redelijk uniek. Bovendien komen onze scholieren van over heel Vlaanderen, van Brugge tot Sint-Niklaas.  Eén van onze leerlingen woont zelfs in Bree, meer dan tweehonderd kilometer van onze school.”

Om voeling te krijgen met het bedrijfsleven volgen de scholieren stage. “Onze leerlingen spenderen wekelijks acht tot twaalf uren in een bloemenzaak”, verduidelijkt Fred. “Samen met hun stagebegeleiders werken ze elke week een opdracht uit. Omdat Valentijn nadert vroegen we hen een commercieel Valentijnsstuk te maken. Het idee en de ondergrond mochten ze zelf kiezen. We vroegen hen enkel om aan het einde van de week een volledig afgewerkte creatie mee te brengen. Eénzelfde onderwerp en 22 verschillende uitwerkingen, ook dit is zeer leerrijk als verruiming van de florale visie van de student. We werden verrast met prachtige creaties”, vertelt hij trots.

Naast florale en algemene vakken hecht de opleiding ook veel belang aan verkoop. “Digitale verkoop is niet meer weg te denken uit de floristenwereld”, legt Fred uit. “Tijdens het vak ‘grafische vorming’ van Jonas Roelens, leren de leerlingen hoe ze een site moeten aanmaken, boeketten online kunnen plaatsen en reclame kunnen maken voor hun product. ”

Op de volgende pagina’s ontdek je de creaties van de 22 leerlingen.
Je kan de leerlingen wekelijks volgen op www.groendecoratie.be.

Ondertitel: Romantische creaties van leerling-floristen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.