Verliefd op pioenrozen? Kies jouw favoriet!

De pioenroos onderscheidt zich van andere bloemen door zijn rijke bloei, die iedere dag weer een nieuwe verrassing geeft. Iedereen is toch dol op verrassingen? Kies daarom voor de pioenroos! Een bloem die van knop tot de volledige bloei iedere dag een nieuwe beleving geeft. Molenaar Agriculture wil iedereen een beleving in de vaas geven.

Een prachtige verkleuring

Advertising
 

In ieder boeket is de pioenroos een eyecatcher. Ze is geschikt voor allerlei soorten gelegenheden: van rouw tot trouw en bijvoorbeeld zomaar even je grootouders verrassen (heel toepasselijk in deze corona-tijd). Maar om aan te sluiten bij de nieuwste trends en de uiteenlopende vraag, heeft Molenaar Agriculture geïnvesteerd in een breed assortiment.

“De pioenroos is een bloem die je doet verrassen”

Er komt steeds meer vraag naar exclusieve soorten en we zien dat de pioenrozen die een prachtige verkleuring geven de laatste jaren erg populair zijn geworden. Consumenten zijn enthousiast over de extra beleving die deze bloemen meegeven. We verwachten dat bijvoorbeeld de ‘Command Perfomance’ de komende jaren zijn opmars zal maken.

Een vraag die Dennis en Niels Molenaar zich geregeld stellen:

“Hoe zorgen we ervoor dat de eindklanten optimaal kunnen genieten van ons prachtige product?”

Hieronder is te lezen hoe ze dit doel proberen te bereiken. De beste pioenrozen worden op het veld geselecteerd Het begint al op het land met de goede verzorging van het gewas. Door de vele jaren ervaring hebben we het onderhoudsproces geoptimaliseerd en kunnen we prachtige kwaliteitsbloemen kweken.

De beste pioenrozen worden op het veld geselecteerd op hun grofheid en kwaliteit. Door de pioenen te snijden met de juiste rijpheid, biedt het de garantie dat de bloemen pas tot bloei komen op de vaas. 

Conditie van de pioenrozen optimaal houden 

Als de bloemen van het veld komen, worden ze meteen terug gekoeld om de bloei af te remmen. Het streven is om het aantal schakels en temperatuurwisseling tussen de kweker en consument te minimaliseren. Dit om de condities van de pioenrozen optimaal te houden.

Molenaar Agriculture levert pioenrozen ook rechtstreeks bij de eindklanten. Dit gebeurt in emmers met water, maar ook in exportdozen waar 160 tot 250 geboste stelen (afhankelijk per soort) gekoeld bewaard worden. Door de verkoop met de exportdozen kan de houdbaarheid worden verlengd. De pioenrozen die droog en gekoeld bewaard worden, blijven in rust tot ze op water gezet worden. Molenaar Agriculture is altijd bereid om mee te denken in mogelijkheden. Zo kunnen wij de pioenrozen ook bijvoorbeeld in boeketvorm leveren, ‘customize packing’ noemen we dat.

Liefde, geluk en gezondheid

Thuis bent u misschien nog wel het meest verantwoordelijk voor de verzorging om de bloem het best tot zijn recht te laten komen. Want hoe zonde is het wanneer alles goed is gegaan en het thuis mis gaat door het ontbreken van slechts eenvoudige handelingen?

Hoe moet dat? Bij ontvangst snijd je de stelen nog eens 1 centimeter schuin af voor een goede wateropname (herhaal dit na een aantal dagen), haal de onderste bladeren eraf zodat de kracht naar de knop gaat en het water daar niet vies van wordt. Zet je bos niet in de volle zon en gebruik een schone vaas, niet te klein want de bloem heeft ruimte en voldoende water nodig om te groeien tot een fantastisch volwaardige bloem waar u nog dagenlang van gaat genieten.

Want goed om te weten: de pioenroos staat voor liefde, geluk en gezondheid. En wie wenst u dat nu niet?! Daarom, haal de pioenroos in huis en beleef het zelf.

Bekijk hier het volledige assortiment pioenrozen van Molenaar Agriculture


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.