Verkooptips voor een geslaagde lente

Het voorjaar brengt ons volop geurende bloemen en niet te vergeten een stralende kleurenpracht. Maar hoe presenteer je die op een originele manier aan je klanten? Hieronder vind je originele ideeën voor je verkooppresentatie, in de winkel of online!

1. Etaleer je ‘parfumbloemen’

Van zoet bloemig tot verrassend kruidig: het is niet zo moeilijk om je hele winkel naar bloemen te laten ruiken. Maar welke bloem ruikt nu zoet en welke kruidig? Daarvoor kun je samplekaartjes gebruiken, net als in de parfumerie. In plaats van het gebruikelijke parfumflesje plaats je er een geurende bloem bij.

Advertising
 


2. Organiseer de ‘Het is weer lente-dagen’

Prikkel de zintuigen van jouw klanten en ga aan de slag met de kleuren en geuren van het voorjaar. Het opsnuiven van lentegeuren is dé manier om de winter achter je te laten. Van zachtzoete Viburnum opulus tot intens geurende hyacinten: puur lentegeluk. Als bloemist kun je daar op je eigen manier op inhaken. Nodig je klanten uit: de lente begint hier! Attendeer je klanten op het geurende voorjaarsassortiment én organiseer activiteiten die allemaal draaien op geurende bloemen. In de winkel, in je webshop of online: met geur verleid je elke klant.


3. Presenteer de voorjaarscollectie 2022

Presenteer de nieuwe voorjaarsgeurencollectie aan je klanten in je nieuwsbrieven, op social media, in je webshop of in de winkel. Denk aan tuberoos (verleidelijk), trosnarcis (intens zoet), brem (licht zoetig en een tikje kruidig), sering (pure romantiek) en Lathyrus (zoet bloemig). We hebben de mooiste lentefoto’s en nog veel meer kant-en-klare content al voor je klaargezet!


Download deze én nog meer foto’s en deel de prikkelende content van 365 dagen bloemen met jouw klanten!


■ Tekst & foto’s: www.365dagenbloemen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.