Veel meer dan bloemen alleen

Een bloemenzaak kan niet overleven door enkel bloemen te verkopen. Frederiek Van Pamel is deze mening toegedaan. Dit gegeven is ook niet nieuw voor hem. Hij haalde onder meer de mosterd in het buitenland bij Tage Andersen in Kopenhagen en bij Marcel Wolterinck waar hij tijdens zijn studentenperiode regelmatig gevraagd werd om mee te werken.

Tage Andersen en Marcel Wolterinck zijn bloemisten die toen al veel meer verkochten dan enkel bloemen. Marcel Wolterinck – een topbloemist – doet niks meer met bloemen en richt wereldwijd interieurs in. Twintig jaar geleden al verkocht Frederiek in zijn eerste winkel – naast bloemen – ook interieur- en decoratieobjecten. Er kwam vaak kritiek op zijn manier van werken. Meermaals kreeg hij te horen: “Schoenmaker, blijf bij je leest.” Voor Frederiek is de combinatie van bloemen en decoratie echter de perfecte formule.

Waarom zijn bloemen alleen niet meer leefbaar?

Frederiek Van Pamel: “Ik geloof minder in een gouden toekomst waarin je een zorgeloze oude dag kent met de luxe die je gewend was. Het vak is te arbeidsintensief geworden. De kosten voor onder meer personeel maken het allemaal niet eenvoudiger.

Heel wat bloemenwinkels hebben de afgelopen vijf jaar hun deuren gesloten. ‘Bloomon’ heeft veel kapotgemaakt maar maakt ook veel goed. Door hun marketing brachten ze bloemen opnieuw onder de aandacht en vooral dan bij het jonge publiek. Wat ik van hun bloemwerk vind, laat ik in het midden. Voor de geschoolde en professionele bloemist is dit enigszins vernederend. Het is juist aan ons om hierop in te spelen maar dan op onze professionele manier.”

Wat kan je erbij doen?

“De twee belangrijkste zaken om de ‘internetman’ naar jouw winkel te krijgen, zijn beleving en sfeer. Tracht je te onderscheiden door een aantrekkelijke winkel te maken zodat mensen de moeite doen om naar jou te komen. Ondernemers mogen niet altijd naar hun cijfers kijken, maar moeten ook durven te investeren in hun klanten. Je moet een totaalbeeld creëren. We zijn al langer bezig met tuinen, maar dat was niet altijd zichtbaar. Onze tuin met ecologische vijver en volwassen bomen en struiken toont wat we allemaal kunnen realiseren. Momenteel werken we aan leuke tuinprojecten op verschillende locaties.”

Hoe krijg je dit alles gebolwerkt?

“Voor een buitenstaander lijkt het een gigantisch werk om al deze verschillende facetten te combineren. We zijn nog bezig met een woonst voor een conciërge die permanent op het huis zal passen. Daarnaast kan ik rekenen op een goed team. Naast het delegeren doe ik ook nog heel veel zelf. Ik luister naar de klant, maak de offerte en ga het voorstel nadien verdedigen. Daarna behandel ik alle bestellingen. Alles wordt geregeld. Ondanks de schuldenlast, heb ik nu een veel beter leven.”

Een beter leven?

“Omdat ik goed omringd ben met een bankier die in ons gelooft en met een heel goede boekhouder. Die mensen zijn met mij bezig en denken mee. Verder heb ik een biotoop die me rust schenkt. We werken hard, maar krijgen er veel voor terug. Als je mooie dingen verkoopt en mooie projecten kan realiseren voor de klanten dan moet je die lijn ook doortrekken naar je medewerkers. Als het met mij goed gaat, mag het met mijn medewerkers ook goed gaan. Je kan maar een goed team hebben als je er zorg voor draagt en dat heeft niets te maken met een hoger loon.”

Wat heeft de verhuis naar de Ezelstraat in Brugge opgeleverd?

“Deze locatie is veel rustiger dan waar we vroeger zaten. We hebben veel minder bezoekers maar wel de juiste. Doorheen de jaren hebben we een zekere naamsbekendheid opgebouwd waardoor ook mensen van ver komen. Sinds wij hier wonen, zeggen handelaars dat er veel meer passage is. Ik ben nog met verschillende dingen bezig want ik wil deze straat nog veel meer op de kaart zetten.”

Hoe heb je het financiële plaatje rondgekregen?

“We hadden meteen een klik met het huis toen we in het midden van de tuin stonden. De rust, de stilte en dat in het centrum van Brugge. We hebben meteen beslist om het huis te kopen. Mijn visie over dit project schreef ik neer in een dossier van 45 pagina’s. Mijn dossier heeft de bank overtuigd en ze zijn mee in zee gegaan. Dit project is een risicoproject. Ik heb vaak dingen gekocht voor mijn winkel die niet altijd commercieel waren. Dat kostte veel geld, maar het zijn juist die dingen die de winkel bijzonder maken.”

Hoe is de verhouding tussen de verschillende onderdelen in jouw zaak?

“We hebben twee bloembinders fulltime in dienst. De bloemen zijn het meest arbeidsintensieve gedeelte van ons bedrijf, maar die realiseren niet de grootste omzet. De grootste omzet komt van de projectmatige opdrachten. De tuinen zijn een groeiende factor. Mensen willen geen 10 à 20 jaar wachten tot hun tuin volgroeid is. Ze willen nu een tuin. Je moet daarop inspelen.”

Wat zou je collega-bloemisten aanraden? Hoe ziet de toekomst voor floristen eruit?

“Maak een parel van jouw winkel. Het is jouw visitekaartje. Wij waren één van de weinige bloemenwinkels die ook boeken verkocht. Stilaan zie je dit ook bij anderen. Kies voor een mooie tafel waarop je de bloemen presenteert. Zo kan je de tafel ook nog verkopen. Zet er een leuke stoel bij. Elk kind dat binnenkomt, krijgt bij ons een bloemetje. Kinderen vinden dat leuk. Je maakt het kind gelukkig en streelt het ego van de mama. Het aanbod is zo groot en we zijn allemaal rot verwend. Er is zoveel te zien en om je daarin te onderscheiden, moet je durven met iets anders naar buiten komen. Blijf erin geloven en blijf ervoor gaan, maar probeer er wel blijvend iets boeiends van te maken voor jezelf, voor je medewerkers en voor de klanten.”

 

BLOEMEN & FREDERIEK

Ben je zelf ook graag omringd door bloemen?

“Altijd. Er staan bloemen in de slaapkamer, in mijn bureau en in twee vaasjes op de badkamer. Als je bloemen verkoopt, moet je ook bloemen in je eigen huis hebben. Dat is een lijn die je moet doortrekken. Ik hou van rozen en geurende bloemen. Voor boeketten hou ik van een mix van verschillende kleuren.”

Vanwaar de interesse voor bloemen?

“Mijn ouders hadden een bloemenwinkel. Ik mocht echter het vak niet uitoefenen. Dat was onbespreekbaar. Zelf ben ik er altijd in blijven geloven. Dit ligt heel gevoelig voor mij. Het is de reden waarom ik zo een workaholic geworden ben, denk ik.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.