Valentijn: meer rozen verkocht dan in 2018

In de Valentijnsperiode zijn op de veiling van Royal FloraHolland 165 miljoen rozen verkocht. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2018. De gemiddelde prijs voor rozen lag in de tien veildagen voor Valentijn 10 procent lager dan vorig jaar.

De Valentijnspiek bij Royal FloraHolland kwam dit jaar later op gang dan de voorgaande jaren. De laatste vijf dagen voor Valentijn hebben nog gezorgd voor een flinke eindsprint.

30 % rode rozen

Rode rozen maken een derde van de totale rozenverkoop uit. De aanvoer van rode rozen nam met bijna 9 % toe ten opzichte van vorig jaar terwijl de gemiddelde prijs daalde met 6,5 %. Andere belangrijke kleuren waren roze rozen met 7 procent stijging en witte rozen met 5 procent daling ten opzichte van vorig jaar.

Steellengtes

Rozen met langere steellengtes werden meer verkocht. Van de lengte 60 cm werden 7 procent meer stelen verkocht en van de lengte 70 cm werd zelfs 17 procent meer verkocht. Het aantal verkochte stelen van de belangrijkste lengte 50 cm bleef ongewijzigd. Van rozen met de steellengte van 40 cm werden er 4 procent minder stelen verkocht dan een jaar geleden.

>> royalfloraholland.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.