Uittip: Jazz Age, the roaring 20s in Hasselt

Van 12 september 2015 tot en met 13 maart 2016 nodigt Modemuseum Hasselt de bezoekers uit binnen te treden in de magnifieke en tot de verbeelding sprekende wereld van de Roaring Twenties.

De tentoonstelling biedt een wandeling aan langs verschillende thema’s die de boeiende geschiedenis en de context schetsen van deze ravissante periode. En er wordt aandacht geschonken aan de invloed van de twenties op de hedendaagse mode.

Advertising
 

In de jaren 20 waait er een vernieuwende tijdsgeest. Het gevolg is een innovatieve stijl die flirt met het modernisme en breekt met gevestigde waarden. De nieuwe moraal en sociale etiquette schrijven een heel andere mode voor, en onder impuls van avant garde kunststromingen wordt de mode in vraag gesteld.  Zowel mannen als de veranderende rol van vrouwen staan in de schijnwerper, met het accent op mode en kledingstijl. Hedendaagse ontwerpers grijpen graag terug naar elementen uit de jaren 20. Niet voor niets liggen de principes van dit bruisende decennium aan de grondslag van de hedendaagse mode.

Met o.a. Chanel, Jean Patou, Madeleine Vionnet, Paul Poiret, Worth, Sonia Delaunay,
House of Jenny, Paquin, Callot Soeurs, Kitmir, Molyneux, Lanvin, Dries Van Noten,
Prada, Etro, Ferragamo, …

Fleurmagazine_JazzAge_RoaringTwenties

RoaringTwenties_JazzAge_fleurmagazine

 

 

 

 

 

Modemuseum Hasselt

12/9/2015-13/3/2016
Openingsuren: di – zon van 10:00 – 17:00
(gesloten op maandag)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: