Uit-tip: florale zoektocht naar lammetjes

Van 1 tot en met 9 mei 2021 kan je een unieke gezinswandeling in Gent beleven, waarbij je florale kunstwerken bezoekt en speurt naar kleine beeldjes van lammetjes. Het parcours staat volledig in thema van de Gentse grootmeester Jan Van Eyck en zijn Lam Gods.

Doorheen het stadscentrum van Gent doen 7 handelaars mee en worden de shoppingcentra Zuid en de Post aangekleed met een floraal kunstwerk. In samenwerking met Floraliën werd gekozen voor lokale bloemisten die stuk voor stuk een uniek kunstwerk gecreëerd hebben met elk een eigen verwijzing naar het Van Eyck-jaar. Daarnaast is iedere florale installatie ook geïnspireerd op het Lam Gods.

Advertising
 

Zoektocht voor kinderen

“Door een wandeltocht te organiseren in combinatie met een zoektocht voor de jongsten, creëren we een amusante gezinsactiviteit die daarnaast ook helemaal coronaproof kan doorgaan”, zegt Fien Christiaens, één van de studenten die het evenement organiseert. In elke florale installatie zit een klein lammetje verstopt, verwijzend naar het Lam Gods.

Meer informatie over de zoektocht naar het lammetje : www.dezoektochtnaarhetlammetje.com


Uit het archief: een florale creatie op de Gentse Floraliën. ©Karin Borghouts

De wedstrijd

Aan het evenement zit ook een wedstrijd verbonden waaraan je kan deelnemen via sociale media. Deze wedstrijd loopt in samenwerking met Stad Gent en Puur Gent. Wanneer je tijdens de wandeling op zoek gaat naar de lammetjes en hiervan een originele foto neemt, maak je kans op 2 duo-tickets voor de volgende editie van Floraliën en een strip- of kleurboek die je kan terugvinden in de Van Eyck Shop in Gent. De foto moet je dan posten met de volgende hashtags op Facebook: zoekhetlam #floralien #omgvaneyckwashere #puurgent

OMG! Seven Senses Tour

Naast het evenement wordt het aankleden van de etalages en de samenwerking met de lokale handelaars gezien als een activatie voor het openingsweekend van de Seven Senses Tour die plaats vindt in Gent vanaf 8 mei. Tijdens deze wandeling staat Van Eyck volledig centraal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.