De 10 leukste florale activiteiten van het moment

Tijd om uit je schelp te kruipen en weer een stapje in de wereld te zetten. FLEUR bundelde de leukste activiteiten voor flower professionals en flower lovers. Hier kan jij overal naar toe eind augustus en in september.

Activiteiten voor flower lovers ??

Bloeiend Brussel

©Eric Danhier

Wanneer ?

Tot 5 september

Wat ?

Floristen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië trakteren je op prachtige fleurige openluchtcreaties tijdens “Bloeiend Brussel”, een gratis bloemenparcours rond de Grote Markt van Brussel.

De bloemeninstallaties zijn te zien op het binnenplein en op het balkon van het Brusselse stadhuis, in de nabijheid van Manneken Pis en in de Koninklijke Galerijen van Saint-Hubert. De 30 minuten durende tour omvat 16 haltes.

Meer info


Bloemendecoraties op Koket Koksijde

Wanneer ?

24 tot en met 27 september

Wat ?

Het gemeentehuis en de dijk van Koksijde worden het unieke decor voor de 4de florale editie van Koket Koksijde. Het wordt eens in de 3 jaar georganiseerd.

Belgische en internationale floristenteams brengen meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar het culinaire van de badplaats onder de noemer ‘Bloemen met smaak’.

De expo start in het gemeentehuis waar de inkom is aangekleed door de studenten van de tuinbouwschool PTI te Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers daarna naar de tweede verdieping waar het team Haruko Noda (Japan) de Kokpit zal aankleden met frêle vormen. Op de doorloop zullen de zussen Julie en Sarah Vanneste een florale impressie van een florale tafel laten zien.

Vanop het gelijkvloers kan je genieten van cascading flowers van Olivier Petillion en Tim Beyens, en de topwerken van Stefan van Berlo, Tania Huyghe en een Roemeens designerteam onder leiding van Mircea Gheta. Op een coronaveilige manier wordt het publiek naar beneden geleid doorheen de aangeklede en floraal versierde tafels van Geert Pattyn en team met o.a. Carl Depuydt, Benoit Vandendriesche, Leen Roelens en Werner Crolet.

Naast de decoratie binnen wordt op het Theaterplein voor het gemeentehuis een buitentuin aangelegd van 1.000m². In de tuin staan naast florale installaties vooral de Belgische chrysanten en kruiden centraal. De doelstelling bij deze vernieuwde editie is de realisatie van een mooi ingerichte ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en het creëren van een goede groepsdynamiek.

Ook deze florale kunstenaars werken mee:

Fran Salomez, Hilde Verhelle, Fleur Dewaelsche, Johan Van Steenkiste, Nele Destoop, Phebe Bovyn, Thierry Vermandere, Haruko Noda, Paulien Verhaert, Jonas De Vestel, Richard Mos, bloemen L’Aturel, Bloemen Ann, Agna Maertens, Katia Gilmet,…

Meer info


Land-art van Geert Pattyn in Middelkerke

Wanneer?

Tot 30 september 2021

Wat?

Op zes locaties in Middelkerke pronkt een Land-art kunstwerk, een organisch kunstwerk dat geïnspireerd is door de natuur en zijn omgeving. Spring op je fiets en maak er een heel aangename en kunstzinnige fietstocht van doorheen het weidse hinterland.

Floristiek kunstenaar Geert Pattyn en muzikant Tibeauthetraveler sloegen de handen in elkaar en lieten hun fantasie de vrije loop. Geert Pattyn verwent jouw ogen met zijn natuurlijke kunstwerken, Tibeauthetraveler streelt jouw oren met zijn muziek.

Meer infoBloementapijten in Blankenberge

Wanneer?

28-29 augustus

Wat?

In het laatste weekend van augustus worden drie ruime plaatsen in Blankenberge letterlijk in de bloemetjes gelegd. Er komen drie grote begoniatapijten met een totale oppervlakte van 610 m², goed voor zowat 160.000 bloemen. Ze staan allemaal in het teken van de belle époque :

  • Koning Leopold III-plein – thema: het strandleven van toen
  • Leopoldpark – thema: beeltenis van Belle
  • Manitobaplein – thema: de visserij van toen

Alles is gratis en zal helemaal coronoproof verlopen.

Meer info


Fleur Floral Fashion

Wanneer?

van 23 tot en met 27 september

Wat?

Fleur Floral Fashion laat je genieten van betoverende bloemencreaties in de landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen (Limburg). Een coronaproof evenement dat je doet dagdromen van het groots opgezette Fleuramour dat volgend jaar zijn 25ste jubileum viert.

Het thema van dit jaar luidt: ‘A Castle Deserves Art’. En dus wordt het kasteel vijf dagen lang ondergedompeld in unieke bloemenpracht. Verwacht een mooie mix aan bloemen, oogstrelende creaties en kunstzinnige projecten. Hier droom je weg bij meer dan 50 buitengewone florale designs van topfloristen en het Fleur Creatief Team.

Meer info & tickets


Expo ‘Flowers & Fashion’

Wanneer ?

tot 10 oktober

Wat ?

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert de tentoonstelling Flowers & Fashion. Een zomerse groepsexpositie met werk van elf kunstenaars, onder wie zeer gerenommeerde namen.

Flowers & Fashion is een viering van bloemen en mode. Florale motieven hebben deze eeuw een grootse comeback gemaakt in het straatbeeld. Bloempatronen zijn weer helemaal hip en al lang niet meer retro of ouderwets. In de tentoonstelling gaat het niet om de kleding die in winkels hangt maar om de kunstenaarsblik op mode. Ongebruikelijke materialen, aandacht voor duurzaamheid en de invloed van andere culturen spelen een prominente rol. Ook is er fotografie en schilderkunst te zien, met een focus op de weergave van stoffen en lichaamsversiering.

Meer info


Tentoonstelling van geschilderde boeketten

Wanneer ?

14 augustus tot 5 december

Wat ?

Ze zijn een beetje uit de gratie geraakt, geschilderde bloemstillevens uit de vorige eeuw, maar in Museum de Zwarte Tulp in Lisse (Nederland) is op de tentoonstelling ‘Bloemboeketten’ te zien hoe vrolijk, veelzijdig en inspirerend die schilderijen zijn.

De expo ‘Bloemboeketten’, met schilderijen van zeventien verschillende kunstenaars, biedt aan de hand van één onderwerp een blik op veelzijdige ontwikkelingen van de kunst uit de vorige eeuw maar is vooral een vrolijke tentoonstelling met bloemen in al hun gedaanten. Een tentoonstelling die inspireert tot zelf schilderen en tot zelf boeketten maken.

Bezoekers kunnen ook zelf hun boeket samenstellen (met kunstbloemen). Er worden ook workshops georganiseerd.


Meer info

Activiteiten voor flower professionals ??

TrendZ beurs in Gorinchem

Home Society BV Trendz Voorjaar 20 Trendz Najaar decoratie inrichting aankleding bloemen inspiratie vazen beeldjes geschenk idee cadeau accessoires zeep gadgets vakbeurs professionals interieur design outdoor linnen kaartjes retailers tafeldecortie verpakking cadeaupapier keuken fashion juwelen Fleur Magazine
Home Society BV

Wanneer ?

22, 23 en 24 augustus

Wat ?

De eerste vakbeurs voor de retailers op het gebied van home decoration & lifestyle is Trendz Najaar in Evenementenhal Gorinchem (Nederland).

Trendz is hét inspiratie– en inkoopmoment op het gebied van home decoration & lifestyle. Wil jij nieuwe collecties inkopen om jouw bezoekers te verrassen? Of inspiratie opdoen over uiteenlopende actuele onderwerpen? Dan ben jij bij vakbeurs Trendz aan het juiste adres. Ontmoet de branche in drie dagen met ruim honderd exposanten waaronder Chinoh, HBX Natural Living en Goods by Goedegebeure.

Meer info


Agora opendeurdagen

Wanneer?

30 augustus en 6 september

Wat?

De opendeurdagen van Agora in Kontich worden dit jaar gespreid over twee maandagen: maandag 30 augustus en maandag 6 september, telkens van 7.00 tot 20.00 uur. De groothandel in bloemen, planten en accessoires heeft bovendien iets te vieren: haar 40-jarig bestaan!

Er is van alles om er een leuke dag van te maken: tal van promoties, hapjes en drankjes, krasloten, aankoopcheques per aankoopschijf van 500 euro, presentatiestanden,…

Deze acties gelden bij Agora Kontich en in de drie andere Belgische filialen.

Meer info


Maison & Objet

Beursstand van D&M Deco

Wanneer ?

9 tot en met 13 september

Wat ?

Deze topbeurs in woondecoratie en accessoires presenteert ‘s werelds mooiste koopwaar en is een bron van inspiratie voor bloemisten & decoratieverkopers. Je kijkt er je ogen uit bij de prachtige standen, kan er met gemak een ganse dag verdwalen in de veel te grote hallen en keert huiswaarts met een hoofd vol inspiratie.

Meer dan 1.500 merken hebben hun aanwezigheid op de septembereditie reeds bevestigd.

Meer info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.