Tulpen populair voor vrouwendag in Rusland

De viering van de Internationale Vrouwendag verschilt per land. Met als uitschieter Rusland. Daar is 8 maart een officiële vrije dag voor mannen en vrouwen die doet denken aan onze Moederdag. Het is bedoeld als een eerbetoon aan alle vrouwen.
Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: “brood en rozen”.
Snijbloemen worden in Rusland veel vaker dan elders cadeau gegeven. Ruim driekwart van alle snijbloemen in Rusland wordt weg gegeven. Van alle bloemen die men in Rusland cadeau geeft, was in 2013 negen procent bestemd voor de vrouwendag. Hiermee is deze gelegenheid voor de bloemenverkopen aanzienlijk belangrijker dan Moederdag, met een aandeel van slechts 1%. Ongeveer 70% de bloemen voor vrouwendag kopen de Russen op de dag zelf, de meeste anderen kopen het bloemetje een dag eerder.
De bloemenkopers voor vrouwendag komen uit alle leeftijdscategorieën, in tegenstelling tot bijvoorbeeld moederdag waar 90% van de bloemenkopers jonger is dan 40 jaar. Het bloemetje voor vrouwendag koopt men bij de bloemist (56%), de kiosk (20%) of op straat (12%). Met name het aandeel van de straatverkopen is hoog in vergelijking met andere cadeaugelegenheden. Ook wordt er voor de Russische vrouwendag vaker een monobos gekocht in plaats van een gemengd boeket. De tulp is hierbij de belangrijkste bloem (37%), gevolgd door de roos (33% en de chrysant (14%). Rood is de belangrijkste kleur, maar in vergelijking met andere cadeaugelegenheden geeft men ook vaker gele of paarse bloemen.
Met een leuk concept kan er ook bij ons ingespeeld worden op vrouwendag!

www.floraholland.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.