Deze trends domineren 2017

Trendanalist Sandra Könings van Trendlogic presenteerde op 22 september de ’notificaties’ voor 2017. Thema’s zoals natuur, nostalgie, klimaat en multiculturele samenleving zullen volgend jaar de scepter zwaaien. 

Het thema van het Trendevent was dit jaar ‘No Trends’. Het woord ’No’ stond centraal in de trendlezing, iets wat volgens Könings ook steeds terugkeert in het straatbeeld. Ze merkt dat de samenleving populistischer wordt. “Je ziet meer scheldwoorden terug. Ook uit het zich bijvoorbeeld ook in scheuren in kleding.” Daarnaast is er volgens haar ook een positieve stroming en wordt ’omdenken’ steeds actueler.

De trends presenteerde Konings in tien ’notifications’. “Het is vervolgens aan telers zelf om te bepalen welke stroming goed bij hun product of bedrijf past. Je kunt hetzelfde product totaal anders verpakken, waardoor je een andere smaak te pakken hebt. Zo zul je in 2017 bijvoorbeeld veel terrazzo of camouflage gaan zien. Je moet de soep koken waar je je goed bij voelt.”

NOrmal: simpel wit
Of: less is more. NOrmal is een belangrijk thema. Het gaat bij deze trend niet om meer, maar juist om minder variaties. Wit op zich is al goed genoeg.

NOtura: groen en camouflage
Het groen in de stad floreert. Bij het thema NOtura zie je verschillende tonen bruin en rood. Grassen, steen, hout, leer en camouflage horen bij deze trend.

techNOva: metallics
Koper moet plaats maken voor de metallics. Dat zie je bijvoorbeeld in de stroming techNOva. Bij dit thema zie je ook veel ronde bollen en wat meer aliën-achtige bloemen.

NuOvo: harder blauw
De kleur blauw zal prominent vertegenwoordigd zijn in 2017. Vooral de hardere tinten blauw voeren de boventoon. Blauw staat ook centraal bij de stroming NuOvo Climate. Er zijn geen seizoenen meer, ze lopen meer in elkaar over. Dat komt op de materialen tot uiting in het overlopen van kleuren, druppels en vlekken.

NOland: rieten manden
Ook is er ruimte voor manden, riet, open materialen en tropische fruitbomen. Dit past in het thema NOland. Er ontstaat een smeltkroes van culturen en racisme raakt wat meer naar de achtergrond. Ook in boeketten zullen nep en echt meer gaan samenkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.