‘Travelling Ecodome’ als groen uithangbord

Nederland heeft een nieuw groen visitekaartje: de Travelling Ecodome. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken hebben Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel het bouwwerk op poten gezet. De Ecodome verbleef eerst in Amsterdam en reist nu de wereld rond met een duidelijke boodschap uit Nederland: Nederland is een duurzame delta.

Groen vormt de basis voor het Travelling Ecodome. Het stalen karkas van de imposante dome wordt gevormd door “bladeren” bedekt met mos die het regenwater langdurig vasthouden en fijnstof afvangen uit de lucht. Zonnepanelen op het karkas zorgen voor een energieneutrale dome. (Wilde) bloemen, fruitbomen, maar ook (biologische) bloeiende bollen tonen de biodiversiteit van de creatie. Centraal in de dome staat een reusachtige, ongeveer tien meter hoge oranje “bloemkelk” met een wilgentenen zitmand.

De dome laat bezoekers zien en beleven hoe groen integraal onderdeel uitmaakt van een lifestyle en een gezonde leefomgeving. Fachjan Project Plants heeft 15 hangplanten van 500 cm en 3 Bucida’s van 700 cm gesponsord voor het evenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.