Topbloemist omarmt duurzame producten

Duurzaamheid is een uitdaging, maar ook een kans. Als sector vertellen we te weinig wat we al heel goed doen. Sommige kwekers lopen voorop als het gaat om duurzaamheid, zoals de 55 kwekers van Decorum. Zij investeren in duurzame verpakkingen, biologische gewasbeschermingsmiddelen en ook in het gebruik van hernieuwbare energie zoals aardwarmte en zonne-energie.

Manfred Hoffmann

Duurzaamheid wordt belangrijker voor bloemisten. Steeds meer bloemisten kijken naar zaken als gebruikte middelen als zij inkopen, zo ook Manfred Hoffmann (foto boven).

Hij heeft twee prachtige bloemenzaken in Düsseldorf en is daarnaast creative director van de Duitse floristenfederatie FDF. “Decorum is voor mij meer dan een merk, omdat ik de kwekers en werknemers achter het merk heb leren kennen. Ik heb gezien hoeveel moeite zij doen om zo min mogelijk middelen in te zetten tijdens de teelt. En ze gebruiken zoveel mogelijk biologische middelen. Dat is belangrijk voor mij als bloemist. Ik wil veilig werken en producten verkopen waar ik kan achter staan”, zegt Hoffmann.

Zo min mogelijk chemische middelen

Langzaam maar zeker vragen ook consumenten naar de oorsprong van bloemen en planten of naar de gebruikte middelen. Dat zijn voor bloemisten geen gemakkelijke vragen. Merken bieden een uitkomst. Als je als bloemist het verhaal achter een merk kent, kun je dat verhaal delen met jouw klanten.

Bij Decorum gaat alleen het allerbeste van hun kwekerij met het merk de markt in. Zo weet je als bloemist dat je altijd de beste producten koopt. Alle Decorum kwekers hebben bijvoorbeeld ook een GAP-certificaat. Dat betekent dat zij veilig werken, zuinig omgaan met energie en zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen inzetten.

Manfred Hoffmann ©Decorum

Ga stapje verder met Feel Green

Er zijn kwekers die nog een stapje verder gaan en met vrijwel alleen maar biologische middelen werken. Zij hebben het predicaat Product Proof. Deze vooruitstrevende kwekers hebben met het merk Feel Green waarbij de verpakking en etiketten van papier zijn en de planten in een kartonnen tray worden geleverd. Manfred Hoffmann is enthousiast over de Feel Green orchidee van Decorum. “Bij Feel Green hoef ik niets meer uit te leggen. Het verhaal staat op de verpakking en straalt duurzaamheid uit.”

>> Naar de website van Decorum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: