Top 5 meest besproken bloemen en planten op Twitter

Een wetenschappelijke analyse van Tweets heeft een onderzoeksteam van de Vrije Universiteit Amsterdam in staat gesteld een top 5 te maken van de meest ‘betweete’ bloemen en planten op Twitter. Zulk onderzoek van zogenaamde Big Data kunnen heel wat inzichten bieden voor ondernemers en laten hen nog beter inspelen op de behoefte van de consument.

Het gebruik van social media door consumenten neemt in omvang toe. Het is interessant te analyseren hoe de consument denkt over sierteeltproducten en hoe zij op social media reageren op marketingcampagnes.

Uit de gegevensverzameling is de Seizoenen TOP 5 Bloemen & planten 2015 samengesteld van de gewassen die op Twitter het meest zijn besproken (zie afbeelding). De Roos staat, zoals het een geliefde klassieker betaamt, het hele jaar door op nummer 1. Op de tweede plaats komt de Tulp, behalve in de herfst: daar wordt de typisch Nederlandse bloem verdrongen door de zonnebloem. Vanaf plaats 3 variëren de meest besproken bloemen per seizoen. Handig om te weten als bloemist en ideaal om op in te spelen!

Twitter-Top-5_bloemen_fleurmagazine.be

Dit onderzoek vond plaats in het kader van het vierjarig programma Big Data voor de Tuinbouw getiteld BIG T&U van de Topsector Tuinbouw.
Floricode is één van de deelnemende organisaties in dit programma en coördineert de activiteiten van de deelnemers voor de sierteelt.

Bron: Floricode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.