TOP-10 | Mooiste vazen in keramiek

Na onze eindejaarslijst met de mooiste vazen uit glas is het tijd voor… de mooiste vazen van keramiek! Welke beauty’s wil jij aan jouw collectie toevoegen?

#10

Wie kan er in deze sombere coronatijd geen streepje(s) vrolijkheid gebruiken? Start het nieuwe jaar luchtig met deze frisgroene Giverny vaas uit de lente-zomercollectie 2022 van Chinoh.


#9

Deze vaas met streepjes van House Doctor is een ranke verschijning in vazenland. Welke bloemen wil jij hierin laten schitteren? 


#8

Karaktervolle vaas van Anita Le Grelle uit de collectie Terres de rêves voor Serax. Deze vaas willen wij alvast graag onder onze kerstboom. 

B5118405

#7 

De Hop vaas is een ontwerp van Sebastian Herkner voor Rosenthal. De asymmetrisch op elkaar gestapelde ringen doen je even denken aan het Michelin mannetje. De luxueuze uitvoering echter in wit of zwart porselein aan de buitenzijde en de gouden afwerking aan de binnenkant maken van deze vaas een bijzonder collectors item. 


#6 

Zowel droogbloemen als één enkele bloemen komen volledig tot hun recht in deze decoratieve vaas Obi van FEST. Verkrijgbaar in twee afmetingen en in verschillende kleuren. Nieuw is de kleur Mint. 


#5

Schoonheid zit in kleine dingen. Puur en sober in materiaal en vorm. Een klein, elegant vaasje met grote allures bij D&M Deco


#4  

Deze vaas van het Deense Aytm heeft een streepje voor en verheft elk boeket tot blikvanger. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. 


#3

Balloon vaas van het Deense Louise Roe. Een prachtige vaas waarmee je zeker zult scoren. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij zijn alvast fan van deze ijsblauwe tint. 


#2

Keien stapelen. De ‘Pebbles’ vazen van Urban Nature Culture doen denken aan gestapelde keien op een keienstrand of als markering langs een route. Verkrijgbaar in wit en grijs en in twee afmetingen. 


#1

Creatief weerwerk voor de plastic soep. De porseleinen flesvazen van ontwerpster Foekje Fleur toveren meteen een glimlach op het gezicht. Plastic afvalflessen – opgevist uit de Maas in Rotterdam – dienden als mal voor deze leuke vazen. Elke vaas is met de hand gemaakt en uniek. 


Tekst: Ingrid Allaerts 


Bekijk ook de TOP-10 van vazen in glas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.