TOP-10 | De mooiste potten

Wat zijn de mooiste potten van het moment? Wij zochten het uit en maakten deze eigenzinnige selectie. Welke beauty’s wil jij aan jouw collectie toevoegen?

1. HEB JE MIJ GEZIEN?

©Urban Nature Culture

Robuuste blikvanger op pootjes bij Urban Nature Culture.


2. STATEMENT IN AARDEWERK

©Serax

De plantenpot Construct – design van Marie Michielssen voor Serax – is alles waar een aardenwerken pot voor staat: strakke vorm in puur aardewerk. De ruwe textuur brengt het materiaal tot leven.


3. ASSORTI

©D&M Deco

Bloempot en vogelvoederhuisje zijn assorti. Het materiaal is gemaakt op basis van koffiegruis.

Uit de collectie HUM bij D&M Deco.


4. SUCCESNUMMER

©AYTM

De Globe bloempot van het Deense AYTM verovert vele harten. Deze hartendief is onder meer beschikbaar in mat metaal op een glanzende messing ring en is met zijn 5 verschillende kleuren en 6 maten geschikt voor binnen en buiten.


5. KOM BINNEN

©Bolia – Retouch by Wetouch Imagework

De potten van Bolia in deze inkom lokken je naar binnen. De toon is meteen gezet. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.


6. LENTEKRIEBELS

©Chinoh

Als het van Chinoh afhangt mag de lente alvast beginnen. Deze potten in zachte schakeringen van wit, roze en terra zorgen alvast voor een positieve noot op grijze dagen.


7. RIBBELWERK

©Domani

In het streven naar de perfecte sculptuur kom je vanzelf uit bij de Atlantis van Domani. Fijnzinnig, fascinerend en very classy. Verkrijgbaar in black metallic (foto) en brons.


8. STOERRR…

©Quetzales

Ergens in een hoekje of pal in het midden van de woonkamer: deze stoere pot komt overal tot zijn recht. Mooi en naturel, tegelijk een rustbrenger. Uit de lentecollectie van Quetzales.


9. KOLOS

©Des Pots


Er is heel wat plantgroen nodig om weerwerk te bieden aan deze stevige kolos. Of je er nu één uitstalt of drie, deze handgemaakte keramische pot van Des Pots heeft karakter in overvloed.


10. BLING BLING

©Pottery Pots

Afsluiten doen we met deze masterpiece van Pottery Pots. Een aandachtstrekker in elk restaurant, hotel of gewoon in jouw living room! Wie kijkt er nog naar de plant, met deze metallic gouden pot?


Tekst: Ingrid Allaerts


Bekijk ook

■ De mooiste vazen van keramiek

■ De mooiste vazen van glas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.