Toekomst is duurzaam en onderhoudsvriendelijk [ALBUM]

Steeds meer mensen snakken naar levende groene planten om de band met de natuur te herstellen. Een opportuniteit voor alle floristen, die doorgaans minder gebaat zijn bij de strakke en minimalistische look die tot voor kort het modebeeld bepaalde.

Advertising
 

Ook als florist moet je tegemoetkomen aan de behoeften van de levensstijl van consumenten.

  • Zo wordt er steeds meer belang gehecht aan de levensduur, waaraan je tegemoet kan komen met bijvoorbeeld kalanchoë, kurkuma bloemen en protea planten.
  • Weinig onderhoud is een ander belangrijk issue, dat weggelegd is voor vetplanten, cactussen en orchideeën.

RECYCLING & NATUURLIJKE LOOK

Op de beurzen IPM Essen en Floradecora in Frankfurt kon Fleur Magazine met eigen ogen vaststellen dat duurzaamheid een hot item is.

Niet toevallig is ‘Harvesting Elements’ één van dé stijltrends in 2019. Deze straalt rust uit, doet beroep op gerecycleerde materialen, terwijl producten gerust een gebruikte look mogen hebben. Kortom: alles draait om duurzaamheid. De bladeren hebben natuurlijke, onregelmatige vormen. Rustgevende kleuren als groen, bruin, kaki en blauw voeren de boventoon.

URBAN GROWING

Groene planten vieren ook een massale comeback dankzij het fenomeen ‘urban growing’, waarvan voornamelijk monsteras, draceanas, groene begonia’s, hellebores en anthuriums profiteren. In hun kielzog vinden ook de tillandsia, de wortelloze luchtplanten en de ‘Freaky Leaves’ (bonte netels in verschillende vormen en kleuren) vlot hun weg naar de woonkamer.

Daarmee samenhangend is er een toegenomen vraag naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, potten gemaakt van natuurlijke materialen of met een natuurlijke uitstraling.

Ook houdt de consument steeds meer van ‘complete concepten’ zoals rhipsalis, orchideeën, kleine pijnbomen en vetplanten in kokosnootmanden (kokodama’s) of opgehangen in hennepnetten.

Speel jij hier al op in?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: