The Plant Corner | Mekka voor plantfreaks

Heb jij ze al in je assortiment? Oh nee?! Luchtplanten zijn nochtans superhip bij het jonge volkje. Hoe kleiner, hoe schattiger. Stop je ze daarenboven nog in een potje van aardewerk, in een flashy kleurtje of in een uitgesproken pasvorm, dan kan het helemaal niet meer stuk. Bij The Plant Corner in Antwerpen weten ze er alles van.

Als specialist in de verkoop van vetplanten, cactussen en luchtplanten (de Tillandsia) zag The Plant Corner de verkoop in hun eerste jaar aardig boomen. Fleur Magazine ging eens polsen bij Sofie Vertongen die samen met haar man Yannick De Neef gepassioneerd deze plantenshop runt.

Advertising
 

Yannick De Neef & Sofie Vertongen van ©The Plant Corner

Luchtplantjes: schattig en razend populair

Het moderne interieur met grote ramen, witte muren en houten meubels puilt uit van de planten. “De helft van onze klanten komt vooral voor groene kamerplanten: de Monstera, Alocasia & Ficus zijn erg in trek. De meeste groene kamerplanten zijn ook erg makkelijk in onderhoud als je ze op de juiste plek zet qua zonlicht. Een kleiner deel van ons cliëntieel komt voor vetplanten of cactussen.”

©The Plant Corner

Die andere grote publiekstrekker, naast de kamerplanten, zijn de minuscule luchtplantjes. “De helft van de bezoekers komt specifiek daarvoor. Luchtplantjes zijn dan ook super populair.” Naar de redenen moet Sofie niet lang gissen. “Luchtplanten zijn mooi, decoratief en je kan er je ruimtes nog tof mee inrichten ook. In plaats van een zoveelste kadertje aan de muur, hang je beter eens een luchtplantje of versier je er een gezellig hoekje mee. En geen gedoe met aarde. Nog steeds krijg ik verbaasde reacties van mensen die dat niet weten. ‘Hoe, en dat plantje kan overleven zonder aarde?’ Het is ook een origineel cadeau voor een housewarming of voor een verjaardag.”

“De helft van onze klanten komt voor luchtplanten. Ze zijn mooi, decoratief én hebben amper nood aan verzorging.” — Sofie Vertongen van The Plant Corner

Hype

Wou jij nu niet juist een jonger publiek aanspreken? “Ons cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit jongeren tussen 20 en 35 jaar”. Als dat niet interessant is! “Groen is terug in. Iedereen wil het in huis hebben, maar iedereen wil zo weinig mogelijk onderhoud. Dan kom je vanzelf terecht bij de vet- en de luchtplanten. ‘t Is echt een hype. Dat we eerst gestart zijn met een webshop, droeg natuurlijk ook bij aan onze jonge doelgroep. Dat luchtplantjes super gemakkelijk te versturen zijn, was voor ons dan weer extra handig.”

Een andere troef is de levensduur. “Als je er goed zorg voor draagt, kan een luchtplant wel 20 jaar overleven, net als een vetplant of een cactus. Ze krijgen ook stekjes die je kunt afscheuren, het begin van nieuwe luchtplantjes.”

Met hun eerste boreling, de online shop Phyt, waren Sofie en haar man Yannick drie jaar geleden de eerste verkopers van luchtplanten in België. “Helaas zijn we niet meer de enige. Intussen verkoopt Dille & Kamille ze ook, al merken we dat er toch nog veel vraag naar is. Yannick en ik blijven wel niet stilzitten. We zijn steeds op zoek naar nieuwigheden om ons publiek te blijven aanspreken.”

www.theplantcorner.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.