‘The next generation’, hoe spreek je haar aan?

Tijdens de FloraHolland TradeFair werd een consumentencafé geopend voor jongeren tussen 25 en 35 jaar, de consumentengroep die ook wel eens ‘The next generation’ wordt genoemd. 

Uit onderzoek van Consumer bleek immers dat jongeren tussen 25 en 35 jaar weinig emotie voelen bij bloemen en planten. En dat kan problematisch zijn: geen emotie betekent al gauw ook geen consumptie. Het consumentencafé leverde enkele belangrijke inzichten op. Bloemen en planten bleken niet ‘top of mind’ te zijn bij jonge consumenten. Bovendien stelt deze groep hoge eisen aan geschenkjes die ze geven: ze moeten niet alleen functioneel en persoonlijk zijn, maar het geschenkje moet ook een lange levensduur hebben. Dat is natuurlijk niet evident voor een vergankelijk product als verse bloemen. Ten slotte moet het geschenkje ook iets zeggen over de schenker of de ontvanger. Bovendien kwam ook bij dit consumentenonderzoek het belang van storytelling aan het licht. Het gebrek aan een verhaal rond bloemen en planten wordt als negatief ervaren. Een voorbeeld van zo’n verhaal is de afkomst van de bloemen en planten, zeker wanneer ze binnen een Fair Trade label vallen.

Het programma Consumer zal verdere inspanningen leveren om de consumentenvraag naar bloemen en planten ook voor deze doelgroep te stimuleren. Een weldoordachte aanpak kan de drempels die de jongeren ondervinden voor het aankopen van bloemen en planten wegnemen. Wij wensen je alvast veel succes!

Foto: www.visioncreation.co.uk

Op fleurmagazine.be kan je een impressie van het consumentencafé bekijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.