The making of : Trend Report 2022

Nog even en dan krijg je als FLEUR PRO-abonnee het ‘EMC Trend Report 2022’ in de brievenbus. Een unieke uitgave waarmee je je als flower professional zonder verpinken een trendsetter kunt noemen. Wij namen een blik achter de schermen bij het creatieve ontwerpproces.

Dit jaar wordt de kennis en ervaring van EMC gepresenteerd in een professionele gedrukte editie, in samenwerking met het bekende florale tijdschrift FLEUR CREATIEF.

Advertising
 

EMC-bezieler Tomas De Bruyne en FLEUR CREATIEF-hoofdredacteur An Theunynck gingen samen rond de ontwerptafel zitten, overliepen alle trends, kleuren en materialen en gaven stelselmatig vorm aan de stijlvolle publicatie die midden september gelanceerd wordt.

De komst van zo’n trendreport voor de floristensector was broodnodig, signaleert Tomas De Bruyne.

“De bloemenindustrie wordt zich steeds meer bewust van de invloed die trends hebben op onze producten en ontwerpen. Daarnaast kunnen we veel inspiratie rapen uit andere sectoren, zoals de mode en cosmetica, waaruit we waardevolle lessen kunnen trekken. Door dit bewustzijn groeit ook de noodzaak aan specifieke trendgidsen die ingaan op de bijzonderheden van onze sector.”

Moet je trends (blindelings) volgen? Wat kan je met trends doen? Je leest het in het EMC Trend Report! Ook voor wie niet van trends houdt. In deze unieke uitgave ontdek je gewoonweg een andere wereld”

Ook FLEUR CREATIEF hoofdredacteur An Theunynck kan haar enthousiasme niet wegsteken.

“Eindelijk zijn alle bloementrends eens echt gebundeld zodat je je creatief proces een boost kunt geven. De trends zijn bovendien samengesteld door floral designers én zijn bestemd voor floristen en voor al wie van bloemen houdt. Het ‘EMC Trend Report’ geeft tips over welke bloemen en groenmaterialen je allemaal kunt gebruiken.”

Om floral designers en bloemisten een volledig inzicht te bieden in hoe trends werken, heeft EMC de samenwerking dit jaar ook uitgebreid met de know-how en het conceptuele werk van Tooolbox, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in trends.

“Omdat we weten hoezeer trends ons beroep beïnvloeden is het een uitgebreide inspiratiecatalogus geworden die niet alleen de kleurentrends of de trendy materialen in de kijker zet, maar ook een brede waaier aan informatie biedt voor floral designers, van botanicals tot technieken, van kleurenpaletten tot trefwoorden.”

Zo haal je ‘m in huis

Er zijn 3 manieren om deze gegeerde publicatie te bemachtigen :

■ Het ‘EMC Trend Report 2022’ is in primeur te koop bij de stand van FLEUR CREATIEF op FLEUR FLORAL FASHION, van 23 tot 27 september in Alden Biesen.

■ Je kan hem weldra ook bestellen via de FLEUR webshop (25 euro met gratis verzending).

■ Of nog beter: combineer het ‘EMC Trend Report 2022’ met een jaar lang florale fun als FLEUR PRO abonnee !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.