Trend Report onthult de florale trends voor 2022

Het Trend Report 2022 werd eind september officieel gelanceerd op Fleur Floral Fashion by Fleuramour. Het is een unieke uitgave waarmee je je als flower professional of liefhebber een ware trendsetter kunt noemen. Deze moét je gewoon in huis halen!

Onmisbare info voor floristen en liefhebbers

De voorbije maanden bundelden het bekende florale tijdschrift Fleur Creatief en EMC (European Floral Design – Master Certification) hun kennis en ervaring in een professioneel ‘bookazine’ voor bloemisten en liefhebbers.

Advertising
 

EMC-bezieler Tomas De Bruyne en Fleur Creatief-hoofdredactrice An Theunynck gingen samen rond de ontwerptafel zitten, overliepen alle trends, kleuren en materialen en gaven stelselmatig vorm aan de stijlvolle publicatie die het Trend Report 2022 uiteindelijk geworden is.

Trend Report 2022
© EMC

“De komst van zo’n trendreport voor de floristensector was broodnodig”, signaleert Tomas De Bruyne. “De bloemenindustrie wordt zich steeds meer bewust van de invloed die trends hebben op onze producten en ontwerpen. Daarnaast kunnen we veel inspiratie rapen uit andere sectoren, zoals de mode en cosmetica, waaruit we waardevolle lessen kunnen trekken. Door dit bewustzijn groeit ook de noodzaak aan specifieke trendgidsen die ingaan op de bijzonderheden van onze sector.”

Moet je trends (blindelings) volgen? Wat kan je met trends doen? Je leest het in het Trend Report 2022. Deze uitgave is óók voor wie niet van trends houdt. In het trend report ontdek je gewoonweg een andere wereld.”

Ook An Theunynck, hoofdredactrice van Fleur Creatief kan haar enthousiasme niet wegsteken.

“Eindelijk zijn alle bloementrends gebundeld, zodat je je creatief proces écht een boost kunt geven! De trends zijn samengesteld door floral designers én zijn bestemd voor floristen en voor al wie van bloemen houdt. Het trend report geeft tips over welke bloemen en groenmaterialen je allemaal kunt gebruiken.”

Om floral designers en bloemisten een volledig inzicht te bieden in hoe trends werken, deden Fleur Creatief en EMC dit jaar ook een beroep op de know-how en het conceptuele werk van TOOOlbox, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in trends.

“Omdat we weten hoezeer trends ons beroep beïnvloeden, is het een uitgebreide inspiratiecatalogus geworden die niet alleen de kleurentrends of de trendy materialen in de kijker zet, maar ook een brede waaier aan informatie biedt voor floral designers, van botanicals tot technieken, van kleurenpaletten tot trefwoorden.”


Wat kan je verwachten van het trend report?

De publicatie introduceert vier nieuwe trends voor 2022:
RESPIRE // BLOOMING BENEVOLENCE // GENTLE CARESS // INSPIRITED YOU

Elke trend wordt tot in het detail besproken. Denk aan:

  • inspirerende moodboads;
  • een overzicht van de trendkleuren;
  • achterliggende visies;
  • het EMC-perspectief op de trend;
  • handige info over materialen, producten, patronen, bloemen, planten;
  • en veel meer!

Zo haal je ‘m in huis!

Het Trend Report 2022 is verkrijgbaar in een print editie in het Nederlands en het Frans. Wie wil kan het bookazine ook als digitale versie bestellen in het Engels.

Het Trend Report 2022 was in primeur te koop bij de stand van Fleur Creatief op Fleur Floral Fashion (23-27 september 2021).

Je kan hem ook bestellen via de FLEUR webshop (25 €, gratis verzending). Of nog beter: combineer het Trend Report 2022 met een jaar lang florale fun als FLEUR PRO abonnee !

» Bekijk het Trend Report 2022 in de Fleurshop.
Nu verkrijgbaar in de FLEURSHOP: Trend Report 2022, met een overzicht van vier nieuwe florale trends voor 2022. Boordevol inspiratie en praktische tips!
Trend Report 2022
Fleur Creatief in samenwerking met EMC

2 thoughts on “Trend Report onthult de florale trends voor 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.