TEST | Welk van deze 5 plantentypes ben jij?

Planten hebben veel weg van mensen. Ze hebben allemaal een eigen karakter en specifieke handleiding. Met de ene kan het klikken, met de andere heb je niets van doen. Weet jij welke planten het best bij jou passen?

Michael Perry, alias Mr. Plant Geek, beschouwt het als zijn taak om mensen en planten aan mekaar te matchen. “We hebben allemaal wel eens een relatie gehad met een plant die verkeerd afliep. Sommige planten zijn nu eenmaal te veeleisend, te stekelig of drinken te veel. Maar wie eenmaal de ware vindt, wil nooit meer iets anders.”

Tot welke categorie behoor jij?


De vijf plant-persoonlijkheden


1. De fitnessfreak

Vetplanten (Succulenten) – ©mooiwatplantendoen.nl

Je hebt maar één lichaam en verzorgt dit tot in de puntjes. Planten horen dat ook te doen…

Kies voor: cactussen en vetplanten. Sterke planten die uitstekend voor zichzelf kunnen zorgen en graag wat persoonlijke ruimte om zich heen hebben.


2. De romanticus

links onderaan Alocasia Polly, vooraan Alocasia Zebrina, rechts achteraan Alocasia Portodora – ©mooiwatplantendoen.nl

Gezelligheid en warmte staan hoog op jouw verlanglijstje. Je wilt dagelijks een sterke connectie voelen en vindt het heerlijk om de ware te vertroetelen.

Kies voor: een combinatie van delicate planten en bloeiende planten, sommige met hartvormig blad zoals Alocasia (skeletplant). Allemaal planten die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken en daarvoor liefde teruggeven.


3. De avonturier

Bromelia Vriesea – ©FLEUR

Iets nieuw schrikt jou niet af – integendeel je kickt erop!

Kies voor: bijzondere tropische planten, sommige zeldzaam, met hun oorsprong in exotische klimaten, zoals Bromelia en orchidee. Ideale planten voor wie graag reist en nieuwe dingen probeert.


4. De intellectueel

Dracaena – ©mooiwatplantendoen.nl

Je bent verslaafd aan weetjes en wil jouw kennis voortdurend bijspijkeren.

Kies voor: planten met luchtzuiverende eigenschappen en medicinale toepassingen. Zo kan je achterhalen hoe de plant aan zijn naam komt en wat de voordelen zijn. Als volbloed speurneus achterhaal jij al gauw dat goudpalm, lepelplant, dracaena, ficus, klimop en varens schadelijke stoffen uit de lucht halen.


5. De dierenvriend

Jouw kat of hond hoort bij het interieur zoals jouw zetel en salontafel. Een onafscheidelijke vriend die boven alles primeert.

Kies voor: huisdiervriendelijke planten. Daarmee weet je zeker dat je huisdier veilig is. Ons advies: graslelie, parapluplant, olifantenpoot, bamboe, kattengras,…


Wist je dat… bijna een kwart van de mensen zich meer aangetrokken voelt tot een liefdespartner die enthousiast is over kamerplanten, omdat het laat zien dat de persoon zorgzaam is?”


www.mooiwatplantendoen.nl


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.