Terrasplant van het jaar: de wondermooie Hibiscus

De hibiscus is door een vakjury van groenspecialisten verkozen tot Terrasplant van het jaar 2016. In opdracht van mooiwatplantendoen.nl beoordeelde de jury verschillende kuipplanten op basis van trends, bloei en onderhoud. “Hibiscus is een relatief onbekende terrasplant en dat is onterecht”, aldus de jury. “De prachtige en exotische bloemen in meerdere kleuren doen denken aan Hawaii en maken de plant tot een eyecatcher op elk terras.”

Non-stop bloemen

Er zijn honderden Hibiscussoorten variërend van hoge bomen tot kamerplanten. Als terrasplant is Hibiscus verkrijgbaar in struikvorm, op een stammetje en als ‘mini-plant’. Ze hebben allemaal die aandachttrekkende bloemen van wel 12 centimeter in rood, oranje, geel, paars, roze of wit. De spectaculaire bloemen bloeien meestal maar een dag, maar worden non-stop opgevolgd door nieuwe. En dat gaat de hele zomer door!

Storytelling

De Hibiscus laat meteen wegdromen van Hawaiiaanse parasolletjes en prachtige, exotische stranden. Toch komt de plant oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië, waar de hibiscus in het wild groeit en tot vier meter hoog kan worden. Weetje om mee uit te pakken bij je klanten: Paul Gaugin, de schilder die een tijd samenwoonde met Vincent Van Gogh, beeldde deze bloemen vaak af op de schilderijen die hij op Tahiti maakte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.