Tendence wil florist helpen te overleven (30 juni-3 juli)

Wil je inkopen doen voor het najaar en tegelijk de must haves voor het komende jaar ontdekken? Dan is een bezoek aan Tendence in Frankfurt een verstandige beslissing. Temeer omdat de vakbeurs dit jaar speciaal aandacht besteedt aan kleinhandelaars.

KLEINER MAAR DOELGERICHTER DAN AMBIENTE

Op Tendence vind je 1.100 standhouders met sier- en tuinplanten, woonaccessoires, feestelijke seizoensdecoratie, geschenken, juwelen, mode, lichaamsverzorging,… verspreid van hall 8.0 tot hall 11.1.

“Tendence is niet zo groot en niet zo internationaal als grote broer Ambiente, maar er is voor de industrie nood aan een tweede beurs, later op het jaar”, schotelt Philipp Ferger het beeld voor van een kleinere maar meer doelgerichte beurs.

“Onze grootste groep, die de meeste volumes afneemt, zijn de tuincentra en onlinewinkels. Zij doen op Tendence hun inkopen voor de lente en zomer van 2019. Maar, daarnaast is er de kleinere maar erg belangrijke groep van de kleinhandelaars en de familiebedrijven die op Tendence hun herfst-, winter- en kerstinkopen doen. Het is een krimpende markt, maar met nog steeds een groot publiek.”

 

SURVIVALTIPS VOOR KLEINHANDELAARS

Daarom heeft Tendence zich tot doel gesteld om de kleinhandelaars, waaronder de floristen, dit jaar te hulp te springen met een speciaal programma.

“Omdat we merken dat ze met structurele problemen kampen én omdat we hen willen helpen te overleven”, zegt Philipp Ferger. “Deze belangrijke ondernemersgroep mag niet uitsterven. We moeten ze juist alle tools aanreiken om succesvol te zijn. Academies en workshops waren al de normaalste zaak, maar nu gaan wij nog een stap verder.”

“We gaan je met praktijkvoorbeelden tonen hoe je van je winkel een interessante ‘concept store’ kunt maken. We gaan jou bij de hand nemen en uitleggen hoe je klanten kan binden door ‘storytelling’. We bekijken samen jouw Facebookprofiel en suggereren aanpassingen ter verbetering. Ook willen we de angst wegnemen om activiteiten in jouw zaak te organiseren. Zodat je van verkooppunt naar belevingsplek evolueert”, zegt Ferger.

Naast het online platform ‘Impulse’ presenteert Tendence een handige checklist. “Die vertelt je bijvoorbeeld hoeveel bloemen en planten je op jouw totale winkeloppervlakte kan uitstallen, hoeveel tafels je daarvoor nodig hebt, waaraan je nog zoal moet denken.”

Praktisch

  • van zaterdag 30 juni tot en met dinsdag 3 juli 2018
  • dagelijks open van 9 tot 18 uur (behalve dinsdag van 9 tot 17 uur)
  • in de grote Messe Frankfurt (Duitsland)

>> tendence.messefrankfurt.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: