Tantrische bloemenweelde in eerste aflevering ‘Topservice’

Heb jij gisterenavond naar één gezapt om de eerste aflevering van ‘Topservice’ te bekijken? Of was je onze memo uit het oog verloren? Geen nood! Fleur Magazine maakt voor jou een korte nabeschouwing van Tomas De Bruynes optreden in de eerste aflevering. 

Meesterbloembinder Tomas De Bruyne is door een Indiase familie gevraagd om de bloemendecoratie van een huwelijk voor zijn rekening te nemen.

80000 bloemen
80000 bloemen en 330 lokale bloemisten. Zoveel bloemen en manschappen zijn er nodig om het omvangrijke project te verwezenlijken. Daarenboven wordt De Bruyne ook bijgestaan door zijn Belgische entourage, waaronder zich floral designers Agna Maertens en Yves Moerman bevinden. Ook de Poolse bloemsierkunstenares Iza Tkaczyk (Barcelona World Flower Cup 2016), waarmee hij vaak en graag samenwerkt, bevindt zich aan zijn zijde in India.

Schoonheid
Schoonheid, passie en geluk. Daar draait het om bij de West-Vlaamse meesterbloembinder. Hij hecht veel belang aan details en uitmuntend afgeleverd werk. Dat geldt zowel voor de grote, indrukwekkende structuren als voor het kleinere bloemwerk dat de bruiloft siert. De bloemstukken die op tafel staan, zijn heel belangrijk volgens De Bruyne. Daar zitten de gasten immers “twee uur op te gapen”, aldus de floral designer. “Het werk dat je aflevert, is je visitekaartje. Daarom moet het ook echt gewoon af zijn.”

Eind goed, leeuwendeel goed
Als professionele florist zal je het ook wel weten: het voltooien van een (grootschalig) project heeft heel wat aarde in de voeten. Je krijgt dan ook met verschillende problemen te maken: van bloemen die niet op tijd geleverd zijn tot tijdsgebrek. Dat is bij De Bruyne niet anders. Een greep uit de obstakels die zijn pad kruisten: de locatie was niet tijdig vrij, bepaalde plannen waren niet correct uitgewerkt en hij geraakte in tijdnood. Maar zoals het een professional betaamt, lost De Bruyne de crisissen op. Het decor geraakt op het nippertje af en blikt hij voor “85 à 90%” tevreden terug.

Volgende week kan je de meesterbloembinder opnieuw aan het werk zien op maandag 3 april om 21.20 h, op één.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.