Talinumtakjes: enorm veelzijdig en geraffineerd

Bloemwerk tot in de puntjes verzorgen: dan denk je spontaan aan bruidswerk. Hoe klein ook, iedere bloem speelt een rol in de sfeer die je neerzet. Zo ook Marginpar’s meest verfijnde product; Talinum ‘Long John’winnaar van de Glazen Tulp Award in 2021

Met deze bloem haal je echt iets bijzonders in huis. Dat vinden wij niet alleen, maar ook de vakjury van Royal FloraHolland, bloemisten en designers. De Talinum ‘Long John’ is dus – zoals we nog eens benadrukken – gekozen tot Glazen Tulp Award 2021.

Advertising
 

De takken van de Talinum zitten vol met kleine zaaddozen in rode en oranje tinten. We tonen jou graag de veelzijdigheid van deze geraffineerde takjes.


Aura

Dit doet denken aan een wolkje, of zelfs een aura rondom het bruidsboeket. Je creëert een groter geheel, zonder dat het massaal wordt; een subtiele toevoeging met een groots effect. Tegelijkertijd verzacht je de contouren van het ontwerp, en zo temper je het harde contrast met de witte jurk. Het volle karakter van Astrantia bouw je zo geleidelijk af naar buiten toe.
 

Bruidsboeket door BLOOM's, met Talinum en Astrantia
Bruidsboeket door BLOOM's, met Talinum en Astrantia
Design: BLOOM’s

Focus en finesse

Grote focusbloemen vormen de basis van dit bruidsboeket, maar het is natuurlijk niet af zonder een heleboel detailwerk. The House of Artz speelt hier  – heel succesvol – met kleur (natuurlijk én geverfd), textuur, en vorm. De klassieke bolvorm wordt hier ‘doorbroken’ door de uitstekende takken Talinum en de Clematis pluisbollen. Dit geeft lucht en volume aan het geheel, én maakt het allemaal wat speelser. Dat mag ook wel op je trouwdag toch?
 

Bruidsboeket door House of Artz, met Talinum
Bloem design: The House of Artz, fotografie: Wit Photography, modellen: Janneke Scherpenhuyzen aen Jordan Hodge, haar en make-up: Marion Bruidshaar, jurk & kleding: Atelier Edwin Oudshoorn, bruidegom: Michael and Giso, accessores & lingerie: Anki My Vintage Boudoir, taart & catering: Cake Queen, Graze for Days en Ninour, papierwaren & kalligrafie: Lin Mc Queen Kalligrafie, verhuur: Représentable, locatie: Private Mansions, Event planning & Design: Mrs. Lake Weddings

Ruimte & lucht

Hiernaast zie je nog een heel bijzonder werk, van Conny van der Westerlaken, waar de kleine Talinum ‘Long John’ een grote rol speelt. Een ontwerp waar het speelse karakter van de zaaddoosjes versterkt wordt door de ruimte die ze krijgen, en de lucht die daarmee wordt gecreëerd. Het blijft een rustig geheel, ondanks dat er veel gebeurt. Echt een ontwerp om bij weg te dromen.

Talinum design door Conny van der Westerlaken
Talinum design door Conny van der Westerlaken

De Talinum ‘Long John’ is exclusief verkrijgbaar bij Marginpar, net als een hele collectie andere bloemenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.