Talinum ‘Long John’ wint Gouden Tulp

Marginpar heeft de Gouden Tulp gewonnen met de Talinum paniculatum ‘Long John’, die in het voorjaar van 2020 is gelanceerd. Deze snijbloem wordt gekweekt in Tanzania. De geografische ligging van de kwekerij, vlak bij de evenaar, maakt dat de Talinum op de perfecte plek staat om jaarrond lange stelen te maken, vol met kleine zaaddoosjes in warme oranje en rode tinten. Een bijzondere toevoeging in elk boeket, maar ook als mono een plaatje. 

De Talinum ‘Long John’ is niet alleen nieuw bij Marginpar, maar ook compleet nieuw binnen de snijbloemenwereld. En dat is één van de redenen waarom zowel de publieksjury als de vakjury voor deze bloem heeft gekozen als winnaar van de Glazen Tulp. In het juryrapport stond: “Talinum ‘Long John’ is een fantastisch nieuw product! Heel iets anders in de categorie snijbloemen en ook echt bijzonder in een boeket. Marginpar staat bekend om de goede kwaliteit van haar producten en dit is terug te zien in de Talinum.” 

De Clematis Amazing® Havana heeft de derde plek behaald op het podium. De vakjury roemde haar om de ‘betrouwbaarheid’ van de sterke Clematis Amazing® serie: “Havana is vertrouwd, heeft een goed vaasleven en ze is een aanwinst in een boeket. Havana heeft het potentieel om een topper te worden, net als haar zusjes!” 

COMBINEREN

Designer Robert Bartolen gebruikte de Talinum in combinatie met Astilbe Inferno en Scabiosa Red Velvet Scoop®. 
Dat de luchtige Talinum ‘Long John’ goed combineert met andere bijzondere bloemen laat designer Hanneke Frankema zien in deze designs. Op de ene foto zien we Talinum met Gloriosa Superba, Clematis Amazing® Tokyo en Craspedia Paintball Pop™.  Op de tweede foto een combinatie van Talinum met Clematis Amazing® Geneva. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.