Sublimées: Nieuw boek over florale kapsels

Scott McKenzie zong het in 1967 al: “Be sure to wear some flowers in your hair…” Het parelnieuwe boek ‘Sublimées’ van de Franse floriste Hélène Supion geeft de mooiste voorbeelden van stijlvolle florale kapsels.

In het nieuwe boek spot je 47 bloemenkapsels. Van romantisch tot rock ’n roll. Van exotisch tot punk. Met haar stijlvolle ontwerpen zet de Française een nieuwe standaard als het op bloemenkapsels aankomt.

Advertising
Sublimées boek florale kapsels bloemenkapsels Hélène Supion florist bruidswerk
Sublimées – het nieuwe boek van Franse floriste Hélène Supion

“Ik wilde zoveel mogelijk stijlen aan bod laten komen. Daardoor doe je op elke pagina een ontdekking. Er zijn makkelijke en gesofisticeerde kapsels, weelderige en sobere bloemencreaties. Voor alle 47 stukken is rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van het model. Met de lengte van het haar, de dikte of juist de fijnheid ervan. Voor de modellen heb ik beroep gedaan op familie, vriendinnen en vriendinnen van vriendinnen. Het idee rijpte al langer om hulde te brengen aan de veelzijdigheid van de vrouw. Hoe kon dat beter dan met bloemen? Belangrijk om te melden is dat alle bloemen die je ziet, vers zijn. Er is geen enkele zijden bloem gebruikt.”

Twee jaar lang is intens samengewerkt met een kapper, een schminkster en een fotograaf om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen. De beelden van Jean-Yves Bardin vormen een belangrijke meerwaarde. Alle foto’s zijn in de natuur genomen. “Bloemen zijn levende, natuurlijke dingen. Die hoor je in de natuur te fotograferen. Zodra een model gestyled was, sprongen we in de wagen op zoek naar een geschikte plek. Dat vergroot de authenticiteit.”

Sublimées boek florale kapsels bloemenkapsels Hélène Supion florist bruidswerk Jean-Yves Bardin
Hélène Supion (Franse floriste en auteur Sublimées) & Jean-Yves Bardin (fotograaf)

 

Koop dit album nu!
>> fleurcreatief.com/winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: