Studenten MBO Westland vakgroep Groen en Design dragen steentje bij aan tentoonstelling

De keuze om de Nationale Zomerbloemententoonstelling naar een vast tijdstip buiten de schoolvakanties te verhuizen, namelijk de tweede week van september, heeft geleid tot een samenwerking met de vakgroep Bloem en Design van MBO Westland (Lentiz).

Studenten van de vakgroep Bloem & Design zijn tijdens de tentoonstelling verantwoordelijk voor de een pop-up store, waar zij bloemen verkopen en korte workshops geven. Aan de hand van een door hen opgesteld businessplan met verdienmodel, gaat de groep studenten zich inzetten om een bredere doelgroep aan te spreken. De Dutch Flower Group, die ook een aantal gastcolleges over het toe te passen schappen plan, mogelijke verkoop- en inkoopstrategieën verzorgt, sponsort de bloemen.

Zowel de organisatoren achter de Nationale Zomerbloemententoonstelling als MBO Westland hebben de intentie om structureel te gaan samenwerken. Op deze manier komen praktijk en theorie heel dicht bij elkaar te staan en profiteren zowel bedrijfsleven als onderwijs. Studenten leren het meeste in de praktijk, volgens Roel van Heijningen, docent bij MBO Westland. “Het is fantastisch dat onze studenten de kans krijgen een bijdrage te leveren tijdens dit evenement. Behalve vakkennis, ondervinden ze aan den lijve wat er bij het organiseren van een evenement komt kijken. Dat is niet te leren in een klaslokaal” aldus Van Heijningen.

De komende editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is van 8 tot en met 11 september in de Oude Kerk in Naaldwijk. Het thema van de 31e editie van de tentoonstelling is ‘Hollands Glorie’ en de zomerbloem die dit jaar extra in de schijnwerpers staat is de snijhortensia. Extra activiteiten, zoals een historische rondwandeling door Naaldwijk en een speciale boottocht op 9 september maken een bezoek aan de tentoonstelling compleet. Meer informatie is te vinden op nzbt.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.