De zomer van Geert Pattyn | Bloemencreaties & kustproject

Wat een dichter zegt met woorden, zegt Geert Pattyn met bloemen. Als geen ander kan hij een verhaal vertellen met natuurlijke materialen. Al meer dan 25 jaar werkt Geert mee aan de magazines van FLEUR. In het nieuwe zomernummer van Fleur Creatief brengt hij zoals steeds stijlvolle bloemencreaties.

Wie is Geert Pattyn?

De wereld mooier maken en sfeer creëren met bloemen en planten. Dat is al meer dan 30 jaar het ultieme doel van internationaal succesvol bloemenkunstenaar Geert Pattyn. Opgegroeid op de boerderij van zijn ouders in Geluwe, heeft hij de natuurmicrobe al van jongs af aan te pakken. Zijn studies aan de tuin- en landbouwschool in Roeselare gevolgd door een specialisatie in de bloemsierkunst waren voor hem een logische keuze. Daarin kon hij zijn creativiteit helemaal de vrije loop laten.

Advertising
 

Na zijn studies deed Geert verschillende stages en werkte hij 10 jaar in een bloemenwinkel in Kortrijk. Toen die winkel de deuren gesloten heeft en besliste om als groothandel (Floristencenter) verder te gaan, begon het bij Geert te kriebelen om als zelfstandige te starten.

“Ik begon demonstraties te geven en nam deel aan verschillende regionale en nationale bloemschikwedstrijden. Daarna keerde ik terug naar de boerderij van mijn ouders die toen juist op pensioenleeftijd waren. Daar, waar ik ben opgegroeid, ben ik dan mijn eigen atelier begonnen” — Geert Pattyn in Fleur Creatief

Prestigieuze bloemendecoraties in binnen- en buitenland

In zijn ruime en lichtrijke atelier vindt Geert de ruimte en inspiratie om dagelijks grote en kleine opdrachten voor te bereiden en uit te voeren. Geert heeft zich gespecialiseerd in gelegenheidswerk. Samen met zijn team decoreert hij prestigieuze evenementen, beurzen, gastronomische restaurants, etalages, maar ook traditionele gebeurtenissen zoals huwelijksfeesten, tuinfeesten en verjaardagsfeesten in binnen- en buitenland …

Hij is meester in het aankleden van ruimtes en het scheppen van stemmingen. Wonderbaarlijk hoe middels zijn fabuleuze creaties de kracht van de ruimte nog schijnt toe te nemen…

“Ik organiseerde er workshops en begon met het verkopen van bloemwerk op maat, enkel op bestelling. Een echte bloemenzaak waar mensen hun bloemen ter plaatse kunnen kiezen, was dit dus niet. Midden jaren tachtig was zo’n concept echt nog uitzonderlijk. Ik was volgens mij één van de eerste floristen in België met een atelier zonder fysieke winkel.” — Geert Pattyn in Fleur Creatief

Geert Pattyn experimenteert in Fleur Creatief

Ben je benieuwd naar het werk van Geert Pattyn? In elke uitgave van Fleur Creatief geeft hij tips en inspiratie voor seizoensgebonden bloemwerk. Ook in het zomernummer weet hij ons te verrassen met stijlvolle creaties.

“Mijn favoriet is het bloemenschilderij met alleen maar gele bloemen: dahlia, zonnebloem, duizendblad,… Het is uitbundig, kleurrijk, compact, maar toch overvloedig. Een typisch zomerbeeld.”

“Ook het werk met de gekleurde waters was voor mij een uitdaging. Het is strak, maar toch nonchalant door de wilde bloemen. Af en toe gebruik ik bloemen uit onze eigen (pluk)siertuin in mijn werk. Ze zijn een leuke aanvulling op het materiaal van de groothandel. Maar eerlijk gezegd heb ik dat vooral aan mijn handige zus te danken, die mee de bloemen zaait.”

Bekijk hier het zomernummer van Fleur Creatief boordevol inspiratie voor het nieuwe seizoen.


Uit-tip: Kunstzinnige Land-Art fietstocht in Middelkerke

Wanneer we Geert Pattyn vragen naar zijn plannen voor de zomer, vertelt hij enthousiast over zijn Land-Art project aan de kust in Middelkerke.

“De voorbije winter werd ik aangesproken door de gemeente Middelkerke om een kunstzinnige fietstocht op poten te zetten. Muzikant Tibeau Denamur (Tibeauthetraveler) en ik sloegen de handen in elkaar en lieten onze fantasie de vrije loop. Sinds half mei pronkt op zes locaties in het hinterland een Land-art kunstwerk: een organisch kunstwerk geïnspireerd op de natuur en zijn omgeving.”

Je kan de Land-Art projecten van Geert Pattyn nog bewonderen tot 30 september 2021. Meer info over de fietsroute vind je op www.middelkerke.be.

Wil je meer weten over floraal kunstenaar Geert Pattyn? Neem een kijkje op zijn website. Of bestel zijn monografie in de FLEURSHOP.

Volg Geert Pattyn op Instagram


Bekijk het bloemwerk van Geert in Fleur Creatief zomer 2021

In deze uitgave van Fleur Creatief ontdek je hoe je zelf het bloemwerk van Geert Pattyn kan maken. Het magazine telt meer dan 80 inspirerende zomerontwerpen van Geert en de andere Fleur Creatief floristen. Met een handige stap-voor-stap uitleg om de kneepjes van het vak te leren.

Iets voor jou? Bestel hier Fleur Creatief van de zomer. Wij betalen de verzendkosten.

Fleur Creatief zomer 2021
Studio PSG
» Haal dit nummer nu in huis voor slechts €7,50!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.