Steun Wereld Hart Dag met hartvormige anthuriums

Op zondag 29 september is het ‘Wereld Hart Dag’. Van de opbrengst van elke verkochte anthurium gaat in Nederland een euro naar het goede doel. Jij kunt deze actie ook steunen!

Wat zou het toch fantastisch zijn om uiteindelijk hart- en vaatziekten uit te bannen. De anthuriumkwekers en -veredelaars halen jaarlijks geld op met de hartvormige anthuriumbloemen en -planten. Met deze donatie steunen zij de Hartstichting.

Voor het zesde jaar op rij vragen de anthuriumkwekers aandacht voor hart- en vaatziekten met de kamerplanten en snijbloemen. Tegelijk zamelen zij geld in voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Zo is er de afgelopen jaren 105.000 euro gedoneerd.

Koop een anthurium!

Van 1 tot en met 30 september kun je aan de Hartstichting doneren door een anthurium te kopen. Wil jij deze actie steunen? De speciale Hartstichtinganthuriums zijn onder meer verkrijgbaar bij Waterdrinker, Dekamarkt, Hoogvliet, Edeka en Poiesz. Van elke anthurium met Hartstichtingverpakking gaat 1 euro naar de Hartstichting. De actie-anthuriums zijn te herkennen aan de speciale Hartstichtingverpakking.

Campagnes

‘Wereld Hart Dag’ is gekoppeld aan de internationale Dress Red Day. Een dag waarop iedereen gevraagd wordt iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

De Nederlandse Hartstichting vraagt aandacht voor hart- en vaatziekten met de campagne ‘Je hart ben jij’. Vanuit het idee dat het hart ons laat bewegen, voelen en liefhebben en het idee een leven lang een hart met ons mee te dragen, terwijl de mens er niet altijd bij stilstaat.

De Duitse Hartstichting doet dit met het project ‘Skipping Hearts’. Daarbij leren zij kinderen spelenderwijs hoe zij het beste met hun hart kunnen omgaan. Door middel van touwtjespringen willen zij kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren.

>> anthuriuminfo.com/hartstichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: