Star & Van der Gugten neemt aandelen De Rijcke over

Het Nederlandse groothandelsbedrijf Star & Van der Gugten heeft de aandelen overgenomen van het Belgische groothandelsbedrijf De Rijcke bvba. Dat maakten beide bedrijven op 2 oktober 2017 bekend.

Star & Van der Gugten en De Rijcke bvba komen naar eigen zeggen qua karakter sterk overeen. Er waren ook al nauwe banden tussen de twee ondernemingen. Bart en Sophie de Rijcke menen dat deze stap optimale kansen biedt voor de uitbouw van hun bedrijf in Wetteren. Star & Van der Gugten ziet in België dan weer nieuwe afzetkansen.

Advertising
 

Wie doet wat?

  • De Rijcke bvba is een cash & carrybedrijf voor bloemen en planten. Het bedrijf biedt haar klanten de mogelijkheid om dagvers producten in te kopen, die ze dan later op de dag in Wetteren kunnen afhalen.
  • Star & Van der Gugten heeft cash & carrybedrijven in Nederland (of participeert daarin), levert aan bloemisten en groothandelaren via een webshop en vanuit de hoofdvestiging op Royal FloraHolland Rijnsburg.
  • Beide bedrijven willen zich onderscheiden door hun aandacht voor het betere assortiment en voor nicheproducten. Star & Van der Gugten heeft daarvoor een aparte dochteronderneming: My-Blush waarvan De Rijcke al afnemer was.

Wat verandert er?

Volgens beide bedrijven zal er niet zo veel van de overname van de aandelen te merken zijn. Voor de klanten zou er niets veranderen, de medewerkers blijven in dienst en de werkwijze (zowel commercieel als logistiek) blijft gehandhaafd. De naam van De Rijcke bvba blijft ook bestaan. De dagelijkse leiding van het bedrijf komt wel in handen van Wout van der Gugten. Bart en Sophie de Rijcke blijven nog bij de onderneming betrokken om te zorgen voor een geruisloze overgang.
Star & Van der Gugten belooft dat er korte lijnen zullen zijn tussen de directie en de Belgische klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: