Stadspaleis voor Floraliën omgetoverd in bloemenparadijs

Het Stadspaleis D’Hane Steenhuyse in het centrum van Gent werd ter gelegenheid van de Floraliën omgetoverd tot een bloemenparadijs. In de trappenzaal en de omliggende vertrekken vind je onder meer florale installaties van bloemendecorateur Frederiek Van Pamel, Daniël Deprez (Bluet) en andere Gentse floristen en telers.

Het weelderig interieur van het Stadspaleis met decoratieve schilderijen in de eetkamer en het Chinees behang in de slaapkabinetten zijn heerlijk om in rond te dwalen. (zie foto Bloemen Into the wild


In de trappenhal is de installatie van Frederiek Van Pamel te bewonderen. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om een constructie van drie meter hoog te maken. Ook wilden we met snijbloemen werken maar uiteindelijk hebben we omwille van de houdbaarheid toch voor azalea’s gekozen. Het houten vlechtwerk is minder hoog geworden. Van bovenaf en vanaf de balustrade heb je een mooi zicht op de installatie die de ruimte breekt en een extra dimensie creëert”, aldus Frederiek Van Pamel. 


Van een heel andere orde is het werk van Daniël Deprez (Bluet) die in de eetkamer verschillende bloemwerken maakt. Op de tafel staat een antieke vogelkooi gevuld met bladeren en bloemen. Op de schouwmantel en op een console staan ook enkele werken uitgestald. “Ik heb geprobeerd een paradijselijk gevoel te creëren. Ik werk altijd met dingen die ik in de natuur vind zoals een verweerd stuk hout waarin ik onder meer met ecologische tulpen en boshyacinten heb gewerkt. Ik ga altijd op zoek naar bijzonder vazen en objecten. Voor vogelkooien heb ik een zwak”, vertelt Daniël Deprez. 


Planten en handgemaakte potten in terracotta uit Colombia:


Nog meer sfeerbeelden

Tekst & foto’s: Ingrid Allaerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.