Zwevende bloemen sieren het luchtruim

Was u onder de indruk van de kaskraker Interstellar? Houd uw adem dan al maar in, want de beelden van Azuma Makoto’s fleurige ruimtereizigers zijn minstens even spectaculair. 

Azuma Makoto is een Japanse floral designer. De modefanaten onder jullie herinneren hem misschien van zijn samenwerking met Dries Van Noten tijdens Paris Fashion Week afgelopen september. In 2014, besloot de Japanner om een bonsaiboom en een fleurig boeket 30000 meter de hemel in te sturen. Dat deed hij in de Black Rock Desert in Nevada in de Verenigde Staten. Hij bevestigde zijn groene globetrotters aan een ballon die speciaal ontwikkeld is voor uitzonderlijke hoogtes. Daarnaast stuurde hij ook een hogesnelheidscamera mee de lucht in om het spektakel op beeld vast te leggen. Het leverde hem maar liefst 12,000 foto’s op.

Makoto heeft voor dit project bloemen uit hun context en gewoonlijke setting gerukt: “Planten op aarde zitten doorgaans vast met hun wortels in de bodem. Dat onder het bevel van de regerende zwaartekracht. Ik vroeg mij af wat voor schoonheid er zou ontstaan door te breken met de wetten van het leven”, schrijft Makoto op de website van zijn project.

Hieronder volgen enkele adembenemende foto’s van Makoto’s experiment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.